Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger direkt i Frankrike

Foto: Roger Svalsröd/TR BILD
Segergest av Michael Larsson efter en av Juvels Boys segrar. Foto: Roger Svalsröd/TR BILD

Den tidigare Michael Larsson-tränade Juvels Boy gjorde i eftermiddag Frankrike-debut i Björn Goops regi – och det blev seger direkt!

Publicerad:

Juvels Boy (e. Olimede) slutade femma i silverförsöket i Gävle i första starten för Björn Goop och provade i dag lyckan i franska Vichy. Matthieu Abrivard gav sjuåringen en bra resa i andra/tredje par utvändigt och kunde sedan sätta in slutattacken i utgången av sista kurvan. Loppet kördes i högervarv och det såg ut att vara för långt fram till den ledande favoriten Balou de Mai (e. Oiseaux de Feux) i början av upploppet. Men Juvels Boy avslutade starkt samtidigt som Jean Michel Bazires häst tappade travet betänkligt. Kort före linjen var den svenska segern ett faktum samtidigt som Balou de Mai diskades. Det blev därmed långt ner till måltvåan Berline du Vivier (e. Nijinsky Blue).

Segertiden stannade vid 1.14,2/2975 meter och förstapriset var 14.400 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.