Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skräll och banrekord

Foto: MIA TÖRNBERG
Den nionde etappen av Grand National du Trot slutade med skrällseger. Foto: MIA TÖRNBERG

I den nionde etappen av löpningsserien Grand National du Trot i franska Le Mans blev det 30-oddaren Tiger Danover och Francois Lecanu som skrällde till på nya banrekordet 1.12,5/2.975 meter.

Publicerad:

Francois Lecanu inledde i femte par utvändigt med Stéphane Provost-tränade tioåringen Tiger Danover (e. Ipos de Pitz). Han kunde sitta kvar där i andraspår med en till synes lite trög häst, som inte vunnit sedan Julafton 2014 i Bordeaux (!). Men den här gången räckte det hela vägen när hela 40.500 euro fanns att hämta i vinstpotten.

Först i utgången av sista kurvan behövde Lecanu skicka ut sin häst i tredjespår och så småningom koppla greppet om Jean Philippe Dubois Unbridled Charm (e. Passworld, trea i mål). Sedan kunde Tiger Danover även hålla undan för vasst avslutande Violine Mourotaise (e. Le Retour). Det här var 12:e segern för Tiger Danover.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.