Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärntränare irriterad efter positivt dopingprov

Foto: TR BILD
En av Erik Bondos hästar har lämnat ett positivt dopingprov. Foto: TR BILD

Italienstationerade danske tränaren, Erik Bondo, har en häst som lämnat ett positivt dopingprov efter ett amatörlopp i Firenze.

Publicerad:

Det var efter en seger i ett amatörlopp den 11 april som Santiago d’Ete testades positivt för en hjärtmedicin.
– Det är mycket irriterande. Man har hittat ett medel i hästen som överhuvudtaget inte finns i mitt stall och aldrig heller tidigare gjort det. Jag förstår det inte, säger Erik Bondo till travservice.dk och fortsätter:
– Möjligen kan det vara så att en annan häst stått i den här boxen tidigare och lämnat efter sig spår av det här aktuella medlet. Här i Italien rengörs boxarna inte lika noggrant som hemma i Skandinavien.

A-provet är analyserat och Bondo kommer själv att bekosta B-provet.
– Förhoppningsvis får vi då även veta hur stor koncentration det handlar om.

Erik Bondo har enligt travservice.dk bara varit anklagat för doping en gång tidigare under karriären, men blev då friad. Hästen Santiago d’Ete hade vunnit lopp före den 11 april och även efteråt.
– Alla förstår säkert det galna i att dopa en häst för att vinna ett amatörlopp. Det är en mycket irriterande situation, avslutar Bondo.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.