Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Björn Goop

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Björn Goop. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Björn Goop fick chansen för första gången bakom Sébastien Guaratos Gunilla d'Atout – och det treåriga stoet var överlägsen sina konkurrenter i Prix Annick Dreux.

Publicerad:

Elva treåriga ston gjorde upp i grupp II-loppet Prix Annick Dreux (€110.000). Ett lopp som blev en händelsefattig historia. Björn Goop fick för första gången chansen bakom Sébastien Guarato-tränade Gunilla d'Atout (e. Ready Cash) och han gjorde inga misstag bakom det treåriga löftet.

Gunilla d'Atout, som kom till start med sex segrar på åtta starter, inledde i rygg på ledande Gloria du Goutier och Jean Philippe Monclin som öppnade första 1200 meterna efter 1.16,0. 

Drygt 1100 meter från mål gick Goop ut och övertog ledningen med sin styrning – och efter det var det spel mot ett mål för Gunilla d'Atout som kom i mål på 1.14,6/2700 meter.

Gunilla d'Atout vann loppet före Green Grass och Galilea Money och förstapriset i loppet var 49.500 euro.

Det treåriga stoet har sprungit in 197.900 euro i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.