Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger till Valko Jenilat

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Valko Jenilat och Eric Raffin. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Under söndagskvällen avgjordes Grand Prix de Victoria Park på holländska Wolvega. Eric Raffin serverade Valko Jenilat ett perfekt lopp i andra utvändigt och hingsten tackade med att avgöra enkelt över upploppet.

Publicerad:

Jos Verbeeck körde sig till ledningen med Beau Gamin efter ett drygt halvvarv av Grand Prix de Victoria Park (€50.000) på Wolvega. Hästen fick bestämma i eget tempo under vägen, men lyckades inte freda sig den sista biten. Istället blev det seger för Sébastien Guaratos Valko Jenilat (e. Kepler) och Eric Raffin som fick ett fint lopp i mestadels andra utvändigt. Dryga halvvarvet från mål gick Raffin på i egen attack via tredjespår och Valko Jenilat fick det att bita bra. Nioåringen var uppe jämsides med ledaren i mitten av sista sväng och kunde sedan gå undan till en säker seger på 1.13,7a/2600 meter.

Valko Jenilat vann närmast före Billie de Montfort och Coup Droit. Beau Gamin höll till fjärdepriset från spets.

Segrande Valko Jenilat tog i och med detta sin 21:a seger i karriären. Det var hans första vinst sedan mars månad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.