Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succé i natt för Svanstedt?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Åke Svanstedt har rejält laddat inför Breeders Crown-kvalen för tvååringar i natt i Kanada. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Det är viktiga Breeders Crown-kval i Kanada i dag och på lördag. Åke Svanstedt har rejält laddat till tvååringarna uppgörelser i natt svensk tid.

Publicerad:

Strax efter 02-tiden svensk tid avgörs det enda försöksloppet för de tvååriga hingstar och valackerna på Woodbine Mohawk Park i Toronto. Sammanlagt startar tio hästar, där de sju främsta tar sig till finalen på samma bana den 25 oktober. Trion Real Cool Sam, Port Perry och Capricornus har redan köp in sig till finalen, med en samlad prissumma på 600.000 dollar.

Vilka är då Svanstedts tvååringar? Jo, såväl New York Sire Stakes-vinnaren Third Shift (e. Chapter Seven–Overnight Command) som Ontario Sire Stakes-vinnaren Moon Bridge (e. El Titan–Classic Belle) är intressanta. Båda stod dock över storloppsmeetinget på The Red Mile.
– Third Shift var sjuk då och det var samma visa med Moon Bridge. Nu är båda friska och fräscha och jag hoppas därför på goda insatser den här gången, säger Åke Svanstedt till ustrottingnews.com.

Third Shift har hittills tagit tre segrar på sex starter och tjänat nästan 200.000 dollar. Motsvarande siffror för Moon Bridge är två vinster och 150.000 dollar.
– Third Shift har inte tävlat sedan han vann New York Sire Stakes-finalen på Batavia Downs, (slog både banrekord och löpningsrekord). Hästen var väldigt bra då och har allting. Han är snabb och stark samt har dessutom fint löphuvud. Third Shift vill verkligen vinna, säger Svanstedt och fortsätter:
– Moon Bridge var duktig när han tog hem Ontario-titeln. Det här är en nervös häst som det gäller att alltid ta det lugnt med. Men han är är fin tävlingshäst.

Det är en samlad prispott på 25.000 dollar i försöken, vilket alltså bara blir ett för hingstar och valacker. Förutom Svanstedts duo hittar vi även Marcus Melanders duo Rome Pays Off (e. Muscle Hill-Order By Wish) och Back Of The Neck (e. Ready Cash-Big Barb) samt Per Engblom-tränade Synergy (e. Father Patrick-Southwind Sauna).

Det blir två Breeders Crown-kval för de tvååriga stona. I det första lär Marcus Melanders Hypnotic Am (e. Chapter Seven-Daydream Am) bli klar favorit. I samma heat startar även Per Engbloms Shishito (e. Father Patrick-Yoga) och Åke Svanstedts Winter Olympics (e. Muscle Mass-Olympic Dreams).

I det andra kvalloppet selar Susanne Kerwood ut Jula She's Magic (e. Kadabra-Windsong Soprano) medan Per Engblom har med Ms Savannah Belle (e. Muscle Hill-Stubborn Belle).

På lördag är det treåringarnas tur och Travronden har redan berättat om att Marcus Melanders storstjärna Greenshoe inte behöver kvala, utan går direkt till finalen. Melanders duo Gimpanzee och Green Manalishi finns dock med i det enda kvalloppet för treåriga hingstar och valacker och måste se till att vara bland de åtta bästa (av tio startande) för att ta en finalbiljett. Sex av de tio tränas av svenskar. De övriga är: Dont Lete'm (Nancy Johansson), Soul Strong och Marseille (båda Åke Svanstedt) samt Super Schissel (Per Engblom).

I de två kvalloppen för treåriga ston finns sammanlagt fem svensktränade ekipage med. Dessa är The Ice Dutchess (Nancy Johansson), Golden Tricks (Åke Svanstedt), Miss Trixon (Marcus Melander), Asiago (Per Engblom) och Beautiful Sin (Åke Svanstedt).

Bold Eagle och gänget i högsta klassen slipper också kvala, utan det blir direktfinal nästkommande helg.

Här är startlistorna till nattens lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.