Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superstoet fortsätter tävla

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Manchego fortsätter tävla i år som fyraåring. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Jimmy Takter-tränade superstoet Manchego fortsätter att tävla i år som fyraåring – nu hos Takters dotter Nancy Johansson!

Publicerad:

I början av november förra året kom beskedet att den då treåriga Manchego (e. Muscle Hill–Secret Magic) skulle lägga tävlingskorna på hyllan för att istället ägna sig åt avel. Detta efter 19 segrar på 26 starter och nästan 1,6 miljoner dollar i intjänade pengar. Men nu har ägaren, Barry Guariglia, Black Horse Racing, ändrat sig. Detta efter samråd med Jimmy Takter.
– Jimmy tittade på Manchego efter återkomsten och hästen hade vuxit både på längden och muskulärt. Så vi kom överens om att låta henne tävla ytterligare ett år. Allt ser bra ut så här långt och det skulle vara toppen om vi kunde få Manchego över två miljoner dollar, berättade Barry Guariglia nyligen för Trot Insider.

Jimmy Takter har slutat som tränare. Så man kan fråga sig vilken som nu tränar superstoet? Jo, svaret är Nancy Johansson, Jimmys dotter. Det här bekräftar Per Engblom för Trot Insider. Per har i egenskap av assisterande tränare i Jimmy Takters stall följt Manchego under hela tävlingskarriären. Han håller också nu till på samma gård som Nancy Johansson.
– Manchego är under uppträningen hos Nancy Johansson. Jag följer hästen varje dag och hon ser fantastisk ut.

I första hand lär Manchego matchas i fyraåringslopp och mot de bästa äldre stona i USA.
– Hon är i stort sett stakad i de flesta större lopp under året. Men vi kommer inte att göra massor av starter, utan vill att hästen ska vara på topp när hon väl tävlar, säger Barry Guariglia vidare till Trot Insider.

Bland de tuffaste motståndare som Manchego lär få möta under året kan vi bland annat nämnda årgångskamraterna Atlanta, Phaetosive och Åke Svanstedts Plunge Blue Chip samt de äldre stona Dream Together, Emotion Hanover och Hannelore Hanover. Manchegos största segrar hittills är de i Breeders Crown (tvååring) och Hambletonian Oaks. Hon har som snabbast travat 1.08,2a/1609 meter (världsrekord) vid knapp förlust mot Plunge Blue Chip i finalen av Del Miller Memorial.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.