Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedts Resolve åtta från dödens på VM-banan

Foto: Martin Langels/ALN
Ingen lycka för Resolve på Yonkers. Sexåringen slutade åtta efter en resa utvändigt om ledaren. Foto: Martin Langels/ALN

Efter andraplatsen i Cleveland Trotting Classic var Åke Svanstedt Resolve tillbaka på Yonkers på söndagen. Banan som han vann VM-loppet på i fjol och som han även tog en seger tidigare i somras.

Publicerad:

I söndagens lopp över VM-distansen 2.011 meter gick det däremot inte lika bra. Resolve, som hade Svanstedt i sulkyn, hamnade utvändigt om ledande Obrigado och därifrån tröttnade sexåringen in på upploppet. Tröttnade gjorde även Obrigado som fick se sig besegrad i en rafflande duell med fem hästar i bredd över mållinjen.

Nosen främst satte femårige Hemi Seelster, närmast före Homicide Hunter och Ogrigado. Segern var värd 34.000 dollar. Resolve slutade först på åttonde plats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.