Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskhästar i duell

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Ron Kuiper. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Dirty Dancing In och Västerbo Arthur bjöd på en härlig upploppsstrid i ett montélopp i franska Reims under måndagen.

Publicerad:

Vid årsskiftet flyttades Dirty Dancing In (e. Muscles Yankee) från Magnus Dahlén till Frankrikebaserade Ron Kuiper. Fram till måndagen hade hästen gjort sex starter med en andraplats som bäst, men nu kom första segern. Detta i ett montélopp med Alexandre Abrivard i sadeln. Abrivard serverade det sexåriga stoet ett spårsnålt lopp i ryggar och efter att ha fått fritt mellan hästar in på upploppet kunde stoet avsluta till seger.

Segern togs närmast före Sverigefödde Västerbo Arthur som flyttades från Robert Bergh till Lieven Cannaerts träning i december. Hästarna duellerade sida vid sida över upploppet, men det var till sist Dirty Dancing in som avgick med segern. En seger värd 10.350 euro och segertiden skrevs till 1.14,7/2550 meter. I samma lopp gjorde Marie Norberg comeback i sadeln. Hon slutade femma tillsammans med sambon Didier Brohiers Amardo.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.