Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt drömmöte i USA?

Foto: TR Bild
Åke Svanstedts Six Pack kan få möta Jimmy Takters treåringsstjärna Tactical Landing på Meadowlands nästa helg. Foto: TR Bild

Det kan bli ett svenskt drömmöte på Meadowlands nästkommande helg.

Publicerad:

Efter torsdagens seger med sin treåring Six Pack (e. Muscle Mass) i Matron Stakes berättade nämligen Åke Svanstedt för Travronden att han kanske tar ut sin guldklimp i TGV-finalen på Meadowlands nästkommande helg med en samlad prispott på 400.000 dollar. Den andra treåringen som blivit inbjuden till det här loppet är Jimmy Takters Tactical Landing (e. Muscle Hill), som bland annat imponerade stort i Breeders Crown-finalen och slutade trea i Hambletonianfinalen. Däremot fick hästen stryk av just Six Pack i finalen av Kentucky Futurity.
– Six Pack är fantastisk, han hade bara fått tre lätta snabbjobb sedan han var struken i BC-finalen. Ändå gick han ut och presterade så här bra i Matron Stakes. Han vann väldigt lätt och med krafter kvar. Tyvärr började han hosta innan BC och vi tvingades stryka honom. Han hade ingen feber men slem i lungorna, som det tog tid att få bort. Vi får se om det blir en start till på The Meadowlands nästa helg. Six Pack är inbjuden som en av två treåringar i TGV-finalen och kommer då att få möta äldre hästar. Jag har ingen riktig koll vilka äldre hästar som tävlar vidare, utan vi får se på tisdag när listan kommer. Det återstår även att se hur han har tagit det här loppet, säger Åke Svanstedt till Travronden och fortsätter:
– Vi har inte bestämt fortsättningen ännu, men Six Pack kommer i alla fall att tappas på sperma i vinter. Sedan får vi ta ett beslut under de närmaste veckorna om framtiden. Helt klart är man sugen på att fortsätta tävla med honom eftersom han är så fräsch.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.