Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tangerade världsrekordet – snart ensam i topp

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Spanske Trebol tangerade i kväll Järvsöfaks segerrekord. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

För nästan precis 14 år sedan tog Järvsöfaks sin 42:a raka seger – ett världsrekord han varit ensam om fram till ikväll. Spanske Trebol är numera jämsides!

Publicerad:

Det var den 21 april 2005 på Bergsåker som Jan-Olov Perssons fantastiska Järvsöfaks ordnade sin 42:a seger i rad. I starten efter, storloppet under Oslo Grand Prix-helgen den 15 maj, galopperade ”Faksen” bort sig. Det här världsrekordet tycktes länge oslagbart, men det var fram till att tidigare internationella storloppsvinnaren Trebol återbördats till spanska hemön Menorca. I väldigt klena sällskap hade han fram till i kväll tagit hem 41 raka segrar. Och visst kom nummer 42 också på travbanan Torre del Ram. Trebol mötte bara två motståndare över 2100 meter och hade inga bekymmer att vinna på 1.19,8/2125 meter. Förstapriset var 78 euro.

I nästa start kan Trebol bli ensam världsrekordhållare. När denna start sker är oklart, men han är faktiskt preliminäranmäld redan till på onsdag på Menorcas andra travbana Maó. Återstår att se om han går ut där eller kanske väntar till på lördag på Torre del Ram.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.