Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Teien Gundersen historisk

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Magnus Teien Gundersen vann Norskt Travderby med Gretzky B.R. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Magnus Teien Gundersen är en kusktalang av stora mått. Tillsammans med Geir Vegard Gundersen-tränade Gretzky B.R. ledde han Norskt Travderby hela vägen. En seger som gjorde honom historisk.

Publicerad:

Söndagen 9 september blir en dag Magnus Teien Gundersen sent ska glömma. Tillsammans med famijehästen Gretzky B.R. (e. Quite Easy U.S.), tränad av pappa Geir Vegard Gundersen, ledde han Norskt Travderby hela vägen och blev historisk som den yngsta kusken att någonsin vinna Norskt Travderby, 21 år gammal.
– Visst fanns chansen på förhand, men att vi skulle lyckas känns stort. Det är enormt stort för hela stallet och vi fick bestämma som vi ville under loppet. Det blev enkelt till slut. Jag har aldrig upplevt något så stort tidigare och dagen har varit helt fantastisk, säger Magnus Teien Gundersen.

Gretzky B.R. vann på 1.13,5a/2600 meter och fick två miljoner norska kronor för segern i och med att han är premiechansad. Där bakom höll Anders Lundström Woldens Zelov mycket starkt som tvåa. Fast i rygg på ledaren och vinnaren satt Geir Vegard Gundersen själv med egentränade Spiderman T.G. Detta med mycket krafter sparade.
– Ja, vi satt fast med vinnarkrafter. Jag är väldigt stolt över att vara etta och trea i Derbyt här på hemmabanan. Och dessutom att Magnus fick köra vinnaren. Han är så iskall i loppen och jag såg tidigt att han kunde köra häst. Vi träffade hundra procent med formen på Gretzky B.R. och det är jag mycket stolt över, säger Geir Vegard Gundersen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.