Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Till 10.000 kusksegrar

Foto: null
Peter Wrenn blev den 14:e kusken i Nordamerika att nå 10.000 kusksegrar.

Under tisdagen blev han den 14:e kusken genom tiderna i Nordamerika att nå upp i 10.000 segrar.

Publicerad:

Det var Peter Wrenn som klarade den bedriften. Det fattades tre segrar till 10.000 när han under tisdagen begav sig mot Hoosier Park. Och tre vinster var också precis vad Peter klarade av! Jubileumsvinsten kom tillsammans med Ron Otto-tränade treåringen Blue Power (e. Power Play).

Världens genom tiderna segerrikaste travkusk är David Palone, som numera är uppe i 18.352 vinster. Tvåa i denna liga ligger tysken Heinz Wewering med närmare 17.000 vinster och trea Antony Morgan (16.162). I Norden är det bara Jorma Kontio som hittills nått över 10.000 kuskvinster.

Vad tyckte då Peter Wrenn om sig egen bedrift?
– Först och främst vill jag tacka alla tränare och ägare som givet mig chansen bakom så många duktiga hästar under årets lopp. Jag har varit lyckligt lottad under hela karriären och dessutom haft mycket skoj under resans gång. Jag kände mig annars inte så självsäker inför dagens tävlingar, men hästarna presterade på topp och jag hade tur, sade Peter Wrenn till drf.com.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.