Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tinamo Jet avslutade piggt

Foto: Markus Jalsborn
Tinamo Jet spurtade starkast på Vincennes. Foto: Markus Jalsborn

Orlando Jet höll inte från ledningen. Istället var det Jean Michel Bazire och Tinamo Jet som var starkast i grupp III-loppet Prix de Montier En Der.

Publicerad:

Elitloppsdeltagaren Orlando Jet jagade sin fjärde raka seger, men fick se slagen efter tufft upplägg när grupp III-loppet Prix de Montier En Der (€72.000) avgjordes på Vincennes. Men denna gång fick den tyske hästen se sig slagen. Efter att ha lagt ett speedryck mitt i loppet och övertagit ledningen tröt krafterna in på upploppet. Istället gick segern till Jean Michel Bazire med Franck Leblanc-tränade Tinamo Jet (e. Naglo) som avslutade klart snabbast. Med där bakom stod även Björn Goops Super Nice för en plusbetonad avslutning som tvåa.

Vinnaren kom i mål på 1.14,2/2850 meter och förstapriset uppgick till 32.400 euro.

Grupp II-loppet Prix de Basly i monté blev en sevärd historia. Favoriten Feeling Cash med Yoann Lebourgeois  i sadeln öppnade första 1175 meterna på snabba 1.12,5 med andrahandsfavoriten Ferreteria (e. Goetmals Wood) i rygg. Lebourgeois kunde sedan dämpa tempot men in mot sista sväng blev det full fart på tillställningen, när Matthieu Abrivard satte gasen i botten med Ferreteria. Ledaren kunde inte freda sig mot speedrycket och Ferreteria gick sedan undan till en säker seger, på tiden 1.12,9/2175 meter. Förstapriset var 90.000 euro. Feeling Cash blev tvåa på 1.13,0 och Flore de Janeiro trea på 1.13,7.

Det blev även seger för Matthieu Abrivard med egentränade Elena de Piencourt (e. Opium) i grupp III-loppet Prix Joseph Aveline (€80.000). Hästen överlät ledningen till Björn Goop och Ethien du Vivier drygt 1200 meter från mål, men fick luckan in på upploppet och avslutade mycket starkt till klar seger. Det här var stoets första seger på nästan två år. Senaste segern togs i Prix Galathea på Vincennes den 16 september 2016 tillsammans med Franck Nivard. Lördagens seger var värd 36.000 euro och segertiden skrevs till 1.13,9/2850 meter.

I grupp III-loppet Prix Emile Wendling för treåringar fick favoriten Flo Wood med Matthieu Abrivard gå den tunga vägen utvändigt om Fabio de Pervenche. Samtidigt följde Eric Raffin med i rygg ledaren med andrahandsfavoriten Fashion Queen (e. Ready Cash) och det skulle lösa sig perfekt för ekipaget. En bit in på upploppet kom luckan och Fashion Queen spurtade enkelt förbi till seger, en knapp längd före Fabio De Pervenche och tappra Flo Wood. Segertiden blev 1.15,2/2700 meter och belöningen var 36.000 euro. Jean Michel Tessier tränar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.