Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topphästen borta länge

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Ferrari B.R. borta tre månader. Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Det blev galopp i Copenhagen Cup och nu väntar längre paus för Norges topphäst Ferrari B.R. Femåringen kommer att behandlas i både en kota och ett knä.
– Ömheten försvann inte efter behandlingen vilket gör att vi måste göra ett djupare ingrepp, säger Per Oleg Midtfjeld.

Publicerad:

Det är den norska tidningen TGN som meddelar nyheten kring Ferrari B.R. Efter att hästen galopperade bort sig i Copenhagen Cup valde kretsen kring femåringen att behandla honom i ena kotan och ena knäet, men det blev inte helt bra och nu väntar längre vila.
– Ömheten försvann inte efter behandlingen vilket gör att vi måste göra ett djupare ingrepp. Vi gjorde en magnetkameraundersökning och det visade en allvarlig inflammation i en av kotorna. Vi har behandlat med kortison och då får hästen inte starta på två månader. Det troliga är att det dröjer tre månader innan han är startklar igen, säger Per Oleg Midtfjeld till TGN.

Behandlingen gör att Ferrari B.R. missar ett flertal storlopp under sommaren, vilket är frusterande för Midtfjeld.
– Ja, visst är det frustrerande, men å andra sidan måste man respektera att vi har med djur att göra och att man då inte kan pressa fram något. Det viktiga är att Ferrari B.R. blir bra igen för det är ingen idé att starta honom i den klassen han befinner sig i utan att han är 100 procent.

På 21 starter i karriären har Ferrari B.R. tagit 17 segrar och sprungit in 1.510.594 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.