Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Traders som väntat

Foto: LETROT
Traders och Yoann Lebourgeois. Foto: LETROT

Philippe Allaire-tränade Traders började precis som förra året uppladdningen inför Prix de Cornulier med seger i montéloppet Prix Edmond Henry.

Publicerad:

Bara sju hästar kom till start i denna grupp II-löpning i eftermiddag på Vincennes. Det här var Traders (e. Ready Cash) första start i monté sedan han vann Prix de L'ile  De France den 4 februari. I starten före det blev det seger i världens största montèlopp: Prix de Cornulier. Efter tio raka sulkylopp (tre segrar) var i dag Traders ensam till slut i Prix Edmond Henry. Yoann Lebourgeois drog till spets direkt och lät hästen bestämma tempot på egen hand. Ekipaget spårade flera längder före övriga fältet trots att det bara gick 1.16,2 första 1200, som skärptes till 1.14,5 de inledande 1700. Tempot ökades på ytterligare sista kilometern och Traders skar mållinjen som överlägsen vinnare på 1.13,9/2700 meter, vilket var tre tiondelar sämre än vid segern i samma lopp 2017.

Närmast sörjande i mål var femårige Dexter Fromentro (e. Qwerty) för Camille Levesque. Förstapriset i loppet var 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.