Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Traders – trots skor

Foto: Jean-Philippe Martini/Scoopdyga
Traders ordnade en ny storseger i monté. Foto: Jean-Philippe Martini/Scoopdyga

Prix de Cornulier-vinnaren Traders tävlade med skor i dagens grupp I-lopp Prix de L'ile-de-France på Vincennes, men det blev seger ändå.

Publicerad:

Det var faktiskt Prix de Cornulier-trean Bilibili (e. Niky) som spelades till favorit i loppet och det blev till slut en dramatisk avslutning. Yoann Lebourgeois var som vanligt offensiv från start med Traders (e. Ready Cash) och drog snabbt till ledningen. Farten blev rejält uppskruvad, första 675 avverkades på 1.10,4 och de inledande 1175 på 1.09,6. Alexandre Abrivard följde med som fyra på innerspår med Bilibili, men tvingades så småningom ut som första ekipage i andraspår. Philippe Allaire-tränade Traders hade många längders försprång i början av upploppet, men sista biten närmade sig Bilibili med stormsteg, dock utan att hihinna fram.

Det här var fjärde montésegern för Traders i femte försöket. Segern i eftermiddag var värd 90.000 euro och segertiden skrevs till 1.10,6a/2175 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.