Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tsunami Diamant övertygade från ledningen

Foto: Maria Holmén
Paul Hagoort tränar Tsunami Diamant. Foto: Maria Holmén

Den tyska derbyvinnaren Tsunami Diamant stod för en fin insats i Frosty Hanovers minneslopp.

Publicerad:

I Frosty Hanovers minneslopp för fyraåriga hästar visade sig den tyska derbyvinnaren Tsunami Diamant (e. Gustav Diamant) starkast. Danny Brouwer placerade fyraåringen i ledningen direkt och efter att ha varvat på 1.15,0 kunde Tsunami Diamant gå undan enkelt och vinna på 1.14,1a/2060 meter.

Tsunami Diamant har inlett karriären strålande och det här var hans femte seger i den sjunde starten. Det här var hans första start sedan september. Han imponerade dock väldigt mycket i ett kvallopp den 9 april där hans tränare Paul Hagoort körde 1.12,8a/2100 meter.
– Vi var bra med från start och vi kunde köra i eget tempo. Han hade vissa problem i svängarna, men på raksträckorna gick det väldigt bra. Jag ville inte ta några risker runt sista sväng för jag kände att han hade mycket att ge över upploppet. Det är en riktigt bra häst och vi vann enkelt, sade Danny Brouwer.

Segern togs närmast före Mac Smily med Christian Lindhardt i sulkyn och Hooters U.S.A. på tredjeplats. Förstapriset uppgick till 60.000 danska kronor.

I den högsta klassen blev det seger för Flemming Jensens Punk (e. Agnus Hall) som gjorde sin tredje start för den danske tränaren. Punk inledde med galopp i debuten för Jensen och var trea senast. Segermelodin var ledningen hela vägen även om det blev stenhårt i mål i kamp med Tonicetobetrue och Jeppe Juel. Efter att ha varvat på 1.14,8 kom Punk i mål på 1.13,4a/1600 meter.
– Han gick ett kanonlopp senast efter omöjlig resa. Hästen är naturligt startsnabb och jag försökte att dämpa tempot så mycket möjligt. Det blev en speeduppgörelse och det gick vägen, sade Flemming Jensen.

Punk fick 60.000 danska kronor för segern.

Flemming Jensen vann även med egentränade Shotproof (e. Yankee Glide). Hingsten spårade hela vägen i Lord Valentines minneslopp öppet för femåriga hästar och han vann på 1.14,6a/2060 meter efter att ha varvat på 1.17,0. Shotproof årsdebuterade därmed på bästa sätt, även om både Balotelli och Bad Moon Rising närmade sig snabbt till slut. Även i det här minnesloppet uppgick förstapriset till 60.000 danska kronor.
– Jag har haft marginalerna på min sida den här dagen. Hästen är väldigt fin att köra. Den här hästen gör väl egentligen sina allra bäst över sprinterdistans, sade Flemming Jensen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.