Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Twister Bi får extraknäck?

Foto: Micke Gustafsson, TR BILD
Twister Bi åker snart hem till Sverige och ska kanske extraknäcka som avelshingst. Foto: Micke Gustafsson, TR BILD

Fortfarande är Twister Bi kvar i Prix d'Amerique-listan - men Jerry Riordan kommer att ta bort honom inom kort.

Publicerad:

Det är alltså inget plötsligt tillfrisknande som gör att världsmästaren Twister Bi (e. Varenne) finns kvar på papperet i årets Prix d'Amérique-fält.
– Nej, det är jag som varit lite slö där. Det ringer även franska journalister och frågar samma sak, men nu ska jag ordna till det där. Twister Bi står ju fortfarande på medicinering, så start är otänkbart, berättar Jerry.

Om cirka en vecka räknar Halmstadtränaren med att hästen kan återvända till Sverige.
– Det blir ett tävlingsuppehåll och sikte på de största loppen i Sverige framåt våren-sommaren. Copenhagen Cup kan vara ett lämpligt lopp att ta första siktet mot och sedan hoppas vi förstås på en ny inbjudan till Elitloppet.

Jerry öppnar också möjligheten till ett ”extrakkäck” för sin världsmästare.
– Jag vet att det finns intresse för honom som avelshingst i Italien och kanske även hemma i Sverige. Jag ska faktiskt redan i dag börja ringa runt lite till de större stuterierna i Sverige och undersöka det hela lite.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.