Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Madelen L.T.C.

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Eirik Höitomt körde Madelen L.T.C. till seger. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Efter ett knappt halvvarv svepte Madelen L.T.C. till ledningen. Stoet bjöd sedan på ren och skär uppvisning.

Publicerad:

Senast var Madelen L.T.C. (e. Thai Tanic) ute i EM för ston och blev oplacerad. Denna gång mötte Malene Berdalens häst betydligt mer beskedligt motstånd och redan efter ett knappt halvvarv valde Eirik Höitomt att ta i högertömmen.

Ekipaget inledde från spår tolv bakom bilen, men man var snabbt framme och övertog spets. Sedan dundrade det sexåriga stoet bara undan och hon kom till slut i mål på 1.12,6a/2100 meter. Med många längders marginal ned till övriga fältet.
– Det är svårt att sätta ord på. Vi har vunnit många stora lopp. Hon betyder väldigt mycket för mig, sade Malene Berdalen.

Eirik Höitomt:
– Det var inget tempo att tala om och hästen kändes pigg. Det är svårt att ta 40 meter ute i spåren under sista delen av loppet så därför valde jag att gå. Jag fick väldig fart på henne och det kändes extra bra när vi kom till ledningen. Sedan fick hon gå i eget tempo och hon var imponerande bra idag. Det var ett av hennes bästa lopp någonsin. Hon utvecklas hela tiden.

Sedan i mars återfinns Lionel (e. Look de Star) återigen i Göran Antonsens regi och denna tävlingdag ordnade den nioårige hingsten första segern sedan december. Trots spår tolv bakom bilen hade han inga problem att runda konkurrenterna och mållinjen passerades på 1.13,7a/2100 meter. I vanlig ordning satt Göran Antonsen själv i sulkyn.

I övrigt på V75...

... ledde Riva Renn (e. Revenue) hela vägen med sin tränare Stian Eilefsen i sulkyn och noterades för sin tredje raka seger.

... tog Rappnor (e. Nordli Svarten) årets nionde seger när han rundade konkurrenterna från bakspår.

... så fick Kristian Malmin och Horgen Lynet (e. Järvsöfaks) storfavoriten Ulsrud Tea på fall. Horgen Lynet ryckte undan i flera längders ledning genom sista sväng. Ulsrud Tea tog upp jakten, men var aldrig riktigt nära att blanda sig i striden på allvar. Det här var årets första seger för Heidi Moens häst.

... har Gianluca B.R. (e. Revenue) formen på topp. Den femårige valacken noterades för andra raka segern tillsammans med sin tränare Åsbjörn Tengsareid i sulkyn. Åsbjörn Tengsareid noterades för en dubbel med egentränade hästar inom V75. I avslutningen var Troja Face (e. Joke Face) starkast och den fyraårige valacken noterades för fjärde segern i nionde starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.