Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Traders

Foto: Jean-Philippe Martini/Scoopdyga
Traders och Yoann Lebourgeois. Foto: Jean-Philippe Martini/Scoopdyga

Efter två starter är Philippe Allaires Ready Cash-son alltjämt obesegrad under sadel.

Publicerad:

I montéloppet tillika grupp II-loppet Prix Edmond Henry (€120000) bjöds vi på en försmak av vad som komma skall i Prix de Cornulier i januari. För vinnaren av loppet väntade också en direktplats just dit.
Den senaste vinnaren av Prix de Cornulier, Bellissima France och Matthieu Abrivard släppte tidigt över ledningen till Canadien d’Am och Franck Leblanc. Utvändigt om den duon uppvaktade Traders (e. Ready Cash) och ridande Yoann Lebourgeois. Efter en temposkärpning under den andra halvan av loppet kunde till slut Traders ta sig förbi i god tid innan upploppet och sedan det blev en ren uppvisning.
Väl där gick femåringen undan till en mycket komfortabel seger samtidigt som både Bellissima France och strax därpå också Canadien d’Am galopperade i platsstriden mitt på Vincennes upplopp.

Inbjuden till storloppet

Vinnaren gick i mål på 1.13,6/2700 meter. Förutom förstapriset på 54 000 euro belönas alltså Philippe Allaires häst med en plats i miljonloppet Prix de Cornulier i januari.
Starten var den andra i monté för vinnaren, som inledde karriären under sadeln så sent som i september då han vann grupp III-loppet Prix Alfred Lefvre (€100000). Då som nu var det Yoann Lebourgeois som red.
Andrapriset gick till Laurent Claude Abrivards Bilibili och ridande Alexandre Abrivard.
Sannolikt bäddade konkurrenternas upploppsgalopper för att Thomas Levesques Bohemian Rhapsody kunde spurta in som trea tillsammans med Camille Levesque.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.