Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann Breeders Crown – och flyttar till Sverige

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Mika Forss. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Anne Kangas-tränade Peanuts och Tuomas Korvenojas Lewis Ale vann fyraåringarnas Breeders Crown-finaler i Jyväskylä. 

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Lewis Ale (e. Andover Hall) var snabbast och tog sig till ledningen tidigt. Där fick han bestämma och han plockade hem förstapriset på 30.000 euro efter att ha nått mållinjen på 1.13,8a/2140 meter.
– Lewis Ale var inte som bäst i semifinalen, men var nästan i toppform idag. Jag drog norsken 100 meter kvar och vi vann säkert, sade Mika Forss som satt i sulkyn.

Nästa vecka flyttar Mika Forss till Sverige.
– Kommande vecka flyttar jag till Sverige. Jag kommer köra på lördag i Åbo, men annars stannar jag i Sverige.

Bosses Lady tog hand om ledningen i stonas final. Peanuts (e. Andover Hall) hittade först andra ytter, men Jukka Torvinen styrde henne till dödens när Bosses Lady fick dämpa första varvet efter 1.18,0. Peanuts avgjorde mycket enkelt och vann på 1.15,2a/2140 meter. Förstapriset var 30.000 euro.

Peanuts är kullens drottning. Hon var trea i Derbyt, tvåa i Villinmiemen Tammakilpa och vann St Leger i Björneborg. I år har hon sprungit in över 180.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.