Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världens vinstrikaste mot hundra segrar

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Med över 7,5 miljoner insprungna dollar är Foiled Again världens vinstrikaste sulkyhäst genom tiderna. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

14 år har han blivit, passgångaren Foiled Again. Världens vinstrikaste sulkyhäst genom tiderna är inne på sin tolfte och sista tävlingssäsong, men verkar fortfarande ha en del kvar att ge.

Publicerad:

I helgen årsdebuterade han genom att vinna på Yonkers och nu på lördag kan hästen, som sprungit in över 7,5 miljoner dollar, ta sin hundrade seger på samma bana.
– Det är speciellt. Hundra segrar är mycket. Det spelar ingen roll hur många lopp man har startat i, det är fortfarande mycket, säger hästens tränare Ron Burke till det amerikanska travsportsförbundets webbplats och tillägger:
– Jag vet inte om vi någonsin kommer att vi få se en häst som honom igen.

Lördagens lopp blir Foiled Agains 305:e i karriären. Han har hittills startat på 25 olika banor – och fler kan det bli tal om nu under avskedsturnén.
– Jag kommer att göra en poäng av att starta honom på så många banor som möjligt. Jag bryr mig inte om att han ska tjäna pengar utan vill att folk ska få njuta av honom, säger Ron Burke. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.