Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Virvlande avslutning

Foto: ALN
Ett av grupp II-loppen sent i går kväll i Italien vanns via en mäktig avslutning. Foto: ALN

Sent under lördagskvällen avgjordes Campionato Femminile (grupp II) för ston i italienska Cosma Damiano.

Publicerad:

I klassen för fyraåriga ston såg länge Valchiria Bar (e. Napoleon Bar) ut att kunna hålla undan från ledningen. Men från fjärde par utvändigt (sist) bjöd Viscarda Jet (e. Pine Chip) på en virvlande avslutning och hann fram kort före mållinjen för Ferdinando Pisacane. Segertiden blev 1.13,4a/2100 meter och förstapriset var 36.800 euro. Hästen var förra året bland annat tvåa i Oaks del Trotto och segrade även i ett lopp på Vincennes i slutet av december för Björn Goop.

I drabbningen för treåriga ston lyckades Zanzara Fas (e. Ganymede) hålla undan från ledningen för Antonio di Nardo på 1.14,6a/2100 meter. Även här var segerchecken 36.800 euro. Det här var det treåriga stoets femte seger hittills. Det mesta hästen hade tjänat före lördagens start var 18.700 euro, som hon fick via andraplatsen i slutet av oktober förra året i Gran Premio Anac.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.