Sveriges ledande travtidning
ANNONS

VM-fyra vann årsdebuten

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Tripolini V.P. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Jeppe Juels Tripolini V.P. övertygande när han vann årets första start från spets.

Publicerad:

2017 var ett fint år för Jeppe Juels Tripolini V.P. (e. Archduke Kemp) med en fjärdeplats i VM-loppet på Yonkers som bästa merit. Efter ett par månaders uppehåll från tävlingsbanan var det under söndagen dags för årsdebut för den numera åttaårige valacken och från ledningen var konkurrenterna chanslösa att utmana honom på Charlottenlund.

Jeppe Juel körde till ledningen i mitten av första sväng och kunde sedan dämpa tempot rejält. Första varvet gick efter, för klassen, behagliga 1.17,0. Avslutningen var snabbare och Tripolini V.P.:s seger var övertygande på 1.15,8a/2000 meter.

Tripolini V.P. fanns med bakom startbilen i VM-loppet ifjol och bör vara aktuell för flera av de större loppen även 2018. Redan nu är han inbjuden till Klosterskogens Grand Prix lördagen den 31 mars.
– Det finns flera bra lopp, men vi ska vara realistiska också. Vi hoppas att han får ett bra år, säger Jeppe Juel.

Förstapriset i loppet var 25.000 danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.