Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyfemma vann Midsommarkransen

Foto: PRINTSCREEN ATG LIVE
Foto: PRINTSCREEN ATG LIVE

Midsommarkransen i Skellefteå gick till Bodentravet, Petri Salmela och ett hyfsat nytt tillskott i hans stall.

Publicerad:

Sedvanligt var det dags för Midsommarkransen i Skellefteå, både för varmbloden och kallbloden. Bland varmbloden var det i det närmaste bara en häst på banan. Efter att ha tagit hand om ledningen efter drygt 500 meter i det drygt tre varv långa loppet var det aldrig någon som kunde utmana finskfödde Kaptah. Femåringen slutade femma i Finskt Travderby i fjol, då i träning hos Harri Koivunen. Sedan i början av april återfinns hästen hos Bodentravets Petri Salmela - och under lördagen kom den hittills största triumfen i nya regin.

Segern blev till slut väldigt enkel, före favoriten On Track He's Black som startade 20 meter bakom Kaptah. Marginalen skrevs till 3,5 längd och förstapriset uppgick till 100.000 kronor. Segertiden blev 1.15,1/3.160 meter.

Vinsten var Kaptahs nionde i karriären. Totalt har han tjänat 658.850 kronor.

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

I kallblodens uppgörelse visade sig Bellfaks (e. Järvsöfaks) starkast för Jan-Olov Persson. Efter att ha kunnat avvakta med attacken till 700 kvar visade sig speeden bita bra för Järvsöfakssonen och greppet var kopplat redan 500 meter kvar. Även om Don Viking och Torpa Olea försökte utmana över upploppet blev segern säker på 1.26,4/3.140 meter. Även här var det 100.000 kronor till kretsen till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS