Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första etappen till Pertturi

Foto: Suvi Hakkarainen/Hippos
Pertturi vann fredagens inledande etapp av Valackfursten. Foto: Suvi Hakkarainen/Hippos

På fredagskvällen kördes den första deltävlingen i Valackfursten. Segern gick till Pertturi och bakom honom visade svenskarna lovande takter inför lördagens avslutning.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Den första deltävlingen kördes över 1600 meter. Roni Waaras Pertturi (e. Villiari) spurtade från tredje ytter till seger på tiden 1.23,3 för Tuomas Pakkanen. Antti Ojanperäs Josveis var bra som tvåa från dödens för Santtu Raitala.

Don Viking satt i femte invändigt, men när Ove A Lindqvist hittade ut avslutade Stefan Dellbros springare starkt och hann fram till tredjeplatsen via 1.23,5. Öystein Tjomsland-tränade Hvalstad Odin galopperade från start och var länge sist i fältet. Han spurtade dock fint till fjärdeplatsen för Jimmy Jonsson. Bra var också Rubus som slutade sexa för Hans Bergh.

Favoriten Polara hamnade i tredje invändigt i en snäv situation i början av loppet. Antti Tupamäki hittade inte dagens ljus och ekipaget var tia i mål. På lördagen körs den andra och avslutande deltävlingen i Ylivieska. Valackfursten blir hästen med bäst totaltid.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

ANNONS