Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gardner Shaw tillbaka på vinnarspåret

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Högkapable Gardner Shaw har inte fungerat i lopp på flera månader.
Men i Midnattsstayern visade han upp sin kapacitet efter en rykande avslutning.

Publicerad:

Efter att Örjan Kihlström styrde Gardner Shaw (e. Ready Cash) till seger i bronsdivisionens final i februari har det strulat rejält. Han diskvalificerades tre gånger i rad och blev tvingad till kvallopp.

– Han har haft lätt att ta passgång och har kanske inte varit perfekt i kroppen även om vi inte hittat något fel på honom. Det är möjligt att vinterstarterna tog lite hårt på honom. Men vi har tränat på och balanserat om honom lite och han har känts riktigt bra.

Det har förstås varit frustrerande för Westholm även om ägarna aldrig var oroliga.

– Hasse Backe är ju med och äger honom och Hasse har hela tiden sagt att det är lugnt.

Under fredagskvällen kunde Garder Shaw ta revansch på sig själv då han rundade hela gängen i Midnattsstayern på Romme. Men det blev struligt långt bak i kön och det var långt fram då luckan kom.

– Sista 800 meterna var helt sjuka. Jag vet inte om jag kört så fort tidigare. Jag måste hem och klocka hur fort det gick. Ändå gick det 16-fart första 2000 så det var ju inget överpacat lopp, sa en nöjd Jörgen Westholm.

I och med segern blev Garder Shaw och nu siktar Westholm vidare mot nya framgångar med sin femåring,

– Ja, nu känns det som vi provar V75 igen. Man blir ju jäkligt glad då man hittar rätt efter en tyngre period och nu känns det som vi har en häst som får en bra höst.

Kvällens stora skräll inom V64-spelet fixade 13-årige Candor Hall (e. Adams Hall) i montéloppet. Sofia Adolfsson lotsade honom till ett fint lopp i rygg på ledande Sign Me Up Too. In mot mål hade Candor Hall inga problem att avgöra på tiden 11,8/1640a. Det var första segern för 13-årige Candor Hall sedan oktober 2017.

ANNONS