Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höwings Zeus starkast

Foto: TR BILD
"Kul med överraskande", sa Ronny Palm efter segern med Höwings Zeus. Foto: TR BILD

Trots ett lopp utvändigt om ledaren hade Höwings Zeus inga problem att vinna sitt första lopp för året på hemmabanan Jägersro.
– Det var kul men överraskande, sa tränaren Ronny Palm.

Publicerad:

Sexårige Höwings Zeus (e. S.J’s Caviar) kom till Jägersrotränaren Ronny Palm som ettåring efter att ha importerats från Tyskland.

Totalt har det bara blivit 19 starter i karriären hos tränaren Ronny Palm som har haft en hel del tro på hästen.

– Ja, jag har trott på honom men när man börjar tröttna på hästar så vinner de, sa en glad Palm till ATG Live.

Under tisdagskvällen startade Höwings Zeus på hemmabanan Jägersro med Jörgen Sjunesson och fick visa en del av sin kapacitet. Ekipaget kom fint igenom från bricka 11 bakom bilen och såg ut att får ett lopp i fint slagläge.

Men då alla vägrade dödspositionen så fanns det inget annat val för Sjunesson än att glida upp utvändigt om ledande Made For Metalimo (e. Djali Boko).

Efter ett första halvvarv på tiden 1.11,3 gick det riktigt sakta en bra bit och man rundade på 1.17,6.

Trots den jobbiga resan hade Höwings Zeus inga som helst problem att koppla greppet på upploppet och gå ifrån till en väldigt enkel seger på tiden 1.15,3a/2140.

– Det var verkligen en bra prestation. Det förväntade jag mig inte efter den värmningen som hon gjorde, sa en överraskad kusk, Jörgen Sjunesson till ATG Live.

Det här var stall Ronny Palms första årsseger. Även förra året var det Höwings Zeus som fixade stallets första årsseger i januari.

En riktig överraskning bjöd det femåriga stoet Crowning Kronos (e. Trixton) på med sin tränare Adrian Kolgjini i vagnen. Från bricka 12 bakom bilen hamnade ekipaget långt bak i kön. Gick med i attack i tredjespår 600 kvar och visade sig vara vassast till slut då hon spurtade till säker seger på tiden 1.15,2a/2140.

– Hon har varit fin hela tiden men jag har inte blivit riktigt klok på henne. Dessutom har hon dragits med skitspår hela tiden liksom idag. Men du hon får ligga på rulle hr hon alltid en fin avslutning att ge, sa Adrian Kolgjini till ATG Live.

ANNONS