Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lionel norsk mästare för tredje gången

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Lionel med tränaren Göran Antonsen vid ett tidigare tillfälle. På Biri i NM tog Lionel sin andra årsseger och han närmar sig 17 miljoner norska kronor i inkörda pengar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Gammal är äldst. Det visade elvaårige Lionel när han med en suverän prestation segrade i Norskt Mästerskap på Biri under lördagseftermiddagen.

Publicerad:

Tränaren och kusken Göran Antonsen vilade inte på hanen på den lite halvsmetiga Biri-banan. Sam The Man tog hand om täten initialt men Antonsen pressade på med Lionel och efter en mycket utdragen spetsstrid, via 1.08/500, nåddes ledningen med knappa två varv till mål. Första tusen meterna gick i 12-tempo och sedan fick Antonsen dämpa farten rejält medan Ferrari B.R. avlöste Kick Off Classic i dödens varvet till mål.

Den snabba inledningen satt inte i benen för Lionel och i sista sväng körde Antonsen vad som gick med elvaåringen. Ekipaget fick direkt ett par längder ner till konkurrenterna och satsningen höll hela vägen. Lionel vann säkert före Kick Off Classic och trean Ferrari B.R. på tiden 1.14,3a/2600 meter, till ett förstapris på 200.000 norska kronor. Det var hästens tredje titel i NM och den första sedan år 2018.

Trond Anderssens Miracle Tile (e. Cantab Hall) blev svaret i NM för ston med 200.000 norska kronor i förstapris. Kristian Malmin skickade sexåringen till spets och fick länge styra och ställa där framme. Favoriten Lucky Queen Soa nådde dödens med dryga varvet till mål men var slagen in på upploppet. Miracle Tile drog undan till en ohotad seger före stallkamraten Madelen L.T.C som följt med i vinnarhålet och klockan stannade på 1.14,3a/2100 meter.

Finalerna i Prinsessan Märtha Louises pokallopp för öppna klassen respektive ston, var tävlingsdagens högst doterade lopp med 300.000 norska kronor till vinnarna.

I den öppna klassen bjöd Stian Eilefsens I.D. Exceptional (e. El Diablo B.R.) på show. Tillsammans med Ole Johan Östre höll han enkelt upp innerspåret bakom bilen och efter rätt beskedligt tempo lade Östre in överväxeln i sista kurvan. I.D.Exceptional fick direkt ett par längder ner till övriga och avståndet bara växte när hingsten försvann till en fullständigt överlägsen seger på 1.14,4a/2100 meter. Fortnite tog hand om andraplatsen före Amazing Justice.

I stoavdelningen stod Geir Vegard Gundersens Readyforwine (e. Ready Cash) för en stark insats på segertiden 1.15,0a/2140 meter. Tillsammans med Magnus Teien Gundersen fick hon vandra den tunga vägen loppet igenom, men hade ändå mod att plocka ner ledaren Creek's Nu Love tidigt på upploppet och sedan freda sig mot stallkamraten Kim B.R. som följt med i rygg. Segern var den femte i sjätte försöket och fler lär följa för det här löftet.

ANNONS

Ämnen i artikeln