Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander med trio till final

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Marcus Melander hade tre till start (Periculum var struken) i nattens uttagningslopp till Peter Haughton Memorial och samtliga tog sig enkelt till finalen under hambodagen. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Ingen försöksvinnare - men väl tre pallplaceringar. Marcus Melander höll sig framme under fredagens uttagningslopp till Peter Haughton Memorial för tvååriga hingstar och valacker.

Publicerad:

Två försök stod på agendan på Meadowlands och de fem främsta i respektive uttagningslopp gick vidare till finalen, som körs under hambodagen med 350.000 dollar i samlad prissumma.

I det första uttagningsloppet selade Marcus Melander ut löftesrika Temporal Hanover, men precis som i finalen av New Jersey Sire Stakes kunde Walner-sonen inte rubba Ray Schnittkers King Of the North (e. Walner). 

Brian Sears bakom Temporal Hanover överlät tidigt kommandot till King Of the North och gick till attack över upploppet, men ledaren höll undan säkert med en längd på 1.12,2a/1609 meter. Temporal Hanover landade på tiden 1.12,4a/1609 meter som tvåa. Lucas Wallins B A Superhero gick till final som fyra och Nancy Takters Looks Like Moni tog hand om den sista finalplatsen som femma i mål.

I det andra uttagningsloppet väntade ett elddop för svenskfödde Nuncio-sonen Letsdoit, som vann sin debut för Melander på Meadowlands häromveckan. Tillsammans med Brian Sears stod han också för en stark prestation, även om det inte gick att göra något åt Nik Drennans Robertsin (e. Muscle Hill) som ledde runt om på 1.11,3a/1609 meter.

Letsdoit lämnade positionen som femma på raden halvvägs till mål och efter att ha vandrat som först i andraspår klev ekipaget ner i rygg på ledaren in på upploppet. Därifrån följde Letsdoit med bra som tvåa, längden bakom vinnaren, på 1.11,5a/1609 meter. Stallkamraten Classic Hill spurtade in fint som trea på 1.11,6.

Spåren till Peter Haughton Memorial blir klara på tisdag och följande hästar är klara för finalen lördag 7 augusti:
(häst-tränare)
King Of the North (e. Walner) – Ray Schnittker
Temporal Hanover (e. Walner) – Marcus Melander
Global Pandemic (e. Cantab Hall) – Ron Burke
B A Superhero (e. Muscle Hill) – Lucas Wallin
Looks Like Moni (e. Muscle Hill) – Nancy Takter
Robertsin (e. Muscle Hill) – Nik Drennan
Letsdoit (e. Nuncio) – Marcus Melander
Classic Hill (e. Muscle Hill) – Marcus Melander
Fast As The Wind (e. Cantab Hall) – Tony Alagna
S I P (e. Bar Hopping) – Ron Burke

ANNONS

Ämnen i artikeln