Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Monfalcone blev Årjängsmästare

Foto: TR BILD
Peter Strömberg, här vid tidigare tillfälle. Foto: TR BILD

Trots ett tufft utgångsläge så kunde Monfalcone runda hela gängen i Årjängsmästaren.
Att segern betydde lite extra var inte svårt att se på Peter Strömberg i sulkyn då han bjöd på en rejäl segergest.
– Det var första gången jag vann ett lopp med 100 000 kronor i första, så det är klart att det kändes lite extra, säger Strömberg.

Publicerad:

Årjängsmästaren avgjordes som GS75:s sjätte avdelning denna söndag. Här möttes de mest framgångsrika hästarna som sprungit på Årjängstravet i år och plockat poäng efter en viss poängskala.

Monfalcone, som hade överlägset mest pengar intjänat i loppet, stod ensam på 60 meters tillägg i långloppet med grunddistansen 2640 meter.

Han fick sin tränare Peter Strömberg i sulkyn och Strömberg valde att relativt tidigt avancera fram till favoriten Millmighty som hade tagit hand om ledningen.

– Vi satt ju givetvis långt bak från vårt läge och då de tog upp så fruktansvärt där framme så valde jag att gå framåt. När vi kom fram utvändigt om ledaren så tog han i självmant och var verkligen gåvillig idag, säger Peter Strömberg.

In på Monfalcone lyckades koppla greppet om ledaren in på upploppet och kunde också hålla ifrån sig resten av gänget då han sprang in på segertiden 14,1/2700. Förstapriset var på hela 100 000 kronor och Peter Strömberg bjöd på en rejäl segergest.

– Jag fick honom i träning i april och nu var det första gången jag själv fick chansen bakom honom. Att jag då lyckas vinna känns förstås väldigt stort för mig. Det är ju en häst som betyder mycket för mitt stall då man få vara ute och visa upp sig i V75 och att han dessutom platsar i sådana sammanhang.

Så nu kör du hästen själv framöver?
– Ja, nu lämnar jag aldrig över tömmarna till någon annan. Eller så är det just det jag gör och stannar vid 100 i segerprocent med honom (skratt).

Foto: TR BILD
Monfalcone, här med sin tidigare tränare Tom Horpestad, vid tidigare seger. Foto: TR BILD

I Treåringsfinalen blev det tungt fall för favoriten Maestro Zon (e. Readly Express) och Michael Larsson. Från ett tufft utgångsläge längst ut på startvingen fick ekipaget en perfekt start och var på väg mot ledningen då galoppen kom. Maestro Zon ställde sig och kördes sedan offensivt, men fick nöja sig med tredjeplatsen.

I stället kunde Erik Berglöf fixa en skräll med Paramount Title (e. Donato Hanover) som hade bäst spurtkrut efter tredje invändigt som blev andra ytter varvet från mål. Det treåriga stoet tog därmed årets andra seger då hon vann på 15,3/2140a

Det fantastiska 10-åriga kallblodet Åsrud Vilja (e. Järvsöviking) fortsätter att visa form. Med Rikard Skoglund i sulkyn hade hon inga som helst problem att runda samtliga till överlägsen seger på 24,9/2700. Hon har nu tjänat 3,5 miljoner kronor och det ser ut att vara långt till slutet av karriären.

– Hon har ju bara gjort 59 starter totalt i livet så hon är nog ganska obrukad. Hon är så otroligt löpsugen och det känns bara helt underbart med henne, sa tränaren och uppfödaren Tor Örjan Johansen.

ANNONS

Ämnen i artikeln