Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince gjorde det igen – men bakifrån den här gången

Per Nordströms Önas Prince vann Sprintermästaren på imponerande sätt i juli från dödens.
Nu blev det återigen seger – men genom helt annat upplägg efter att ha inlett från spår tolv.

Publicerad:

Per Nordströms Önas Prince befäster tronen som en i absoluta kulltoppen bland travarna födda 2017. Sprintermästaren vann han från dödens, men måndagens vinst kom att tas genom betydligt krångligare väg. Från spår tolv hamnade Per Nordström långt bak i fältet, men redan efter knappt 500 meter attackerade Jägersroekipaget i tredjespår.

Framför sig fick man däremot Elegant Ima, varpå Per Nordström valde att backa till positionen som sistahäst. I det läget såg det mörkt ut för fyraåringsstjärnan, inte minst då Hell Bent For Am varvade på 1.13,2.

Knappa varvet från mål attackerade Nordström igen och man fick också en tacksam rygg. I sista sväng attackerade man i fjärdespår - och Önas Prince fullkomligen exploderade. Hell Bent For Am tröttnade, Elegant Ima tog över, men Önas Prince kom att bli för tuff.

Per Nordströms travare var först när det väl gällde.

– Vi höll på att röra till det i dag. När Magnus Teien Gundersen gick på framför oss var det bara att backa för vår del, för jag tror inte jag hade blivit släppt till dödens om jag fortsatt i tredjespår. Så istället fick vi attackera knappa varvet från mål och fick då en hygglig rygg. Sedan går han ruggigt fort till slut, han vet var linjen är den här killen, säger Per Nordström.

– Jag förstod att han skulle ha en speed till slut med tanke på att jag inte använt mig av den från början. Jag har sagt det så många gånger, men det är en undantagshäst, den bästa jag någonsin tränat.

Vad som väntar nu, är självklart. Uppladdning inför årets kanske största mål. Derbyt, på hemmaplan.

– Den här genomköraren gjorde nog honom gott inför 24 augusti då det är försök. Att vi dessutom fick köra bakifrån tror jag inte var fel med tanke på att han gått mycket i ledningen.

Måndagens seger innebär att Önas Prince är klar för semifinalerna av Breeders Crown senare i höst. Det var Chocolatier-sonens 16:e seger i 21:a starten. Vinnartiden landade på 1.13,0a/2140 meter, en fullgod tid på Mantorptravets bana som höll bra trots rejäl nederbörd under dagen.

För att se fullständiga resultat från kvällen i Mantorp, besök Travrondens Tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln