Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Peter Haughton-trean klar för start

Foto: PRINTSCREEN SOLVALLAS YOUTUBEKANAL
Expectations (ledning), klarade sitt kvallopp på enkelt sätt. Foto: PRINTSCREEN SOLVALLAS YOUTUBEKANAL

Expectations kom till Reijo Liljendahl efter en stark tvååringssäsong i USA. Men efter att inte ha startat på över ett år, förpassades hästen till kvallopp, något som avklarades på Solvalla under onsdagen.

Publicerad:

Treårige Expectations, tidigare hos Marcus Melander, kom till Sverige med fina resultat i bagaget. Han slutade bland annat trea i Peter Haughton Memorial bakom Real Cool Sam och tvåa i Kentucky Sire Stakes, endast slagen av årets Hambletonian-tvåa Ready For Moni. I september månad uttryckte sig Reijo Liljendahl i positivt ordalag, om hästen.

– Det här är ju en häst som jag haft bra koll på eftersom jag köpte honom till hästägare i Lexington 2018. Han var väldigt fin som tvååring, men tyvärr skadade han sig under vintern och det har tagit lite tid. Jag körde honom faktiskt hos Marcus Melander bara veckan innan skadan uppkom och det var en riktig skjutare alltså, man kände vilken enorm speed hästen satt inne på, berättade Reijo Liljendahl.

Expectations, med Muscle Hill som far, sprang in 1,3 miljoner som tvååring.

– Det kan vara stora ord, men det är en jäkla häst, rent utsagt. Fram till i går hade han bara gått lugna motionspass för mig, men nu var det dags för första rakbanejobbet. Och han var fin, jättefin. Det är härligt psyke i honom, han har bra inställning till sitt jobb, fortsatte Liljendahl.

Nu har hästen också visat upp sig på svensk tävlingsbana. I sitt kval fick Expectations testa på voltstart för första gången, och hästen gick 1.18,7/2.140 meter från ledningen tillsammans med körande Erik Adielsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln