Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rose Hill vann tvååringspremiären på Åby

Tvååringspremiär på Åby – då gick segern till Philippe Allaire. Fransmannen är delägare till stoet Rose Hill som tog revansch för galoppen på Jägersro förra veckan.

Publicerad:

Philippe Allaire hade en stor dag med tre tränarsegrar på Enghien, men fick också jubla efter ett lopp på Åby. Där samlades sex hästar för banans första lopp för tvååringar den här säsongen. Björn Goop och Timber var snabbast från start, men ekipaget överlät genast taktpinnen till favoriten Rose Hill (e. Ready Cash).

Det tyskfödda stoet varvade på 1.16,6 och gick sedan undan med närmare tre längder på upploppet. Segertiden skrevs till 1.15,4 över kort distans. Rose Hill tränas av Paul Haagort, kördes av Rick Ebbinge och ägs av Philippe Allaire och Jacques Pauc. Hon debuterade på Jägersro förra veckan, men galopperade som favorit i loppet som vanns av Aquarius Face.

Torsdagens tävlingar på Åby fortsatte med segrar för Peter Untersteiner och hemmaamatören Hans Adler innan Adrian Kolgjini satte dit Procalate (e. Prodigious) åt kollegan Lars I Nilsson. Segern var Procalates andra för året och togs på tiden 1.14,2 med tillägg över lång distans.

Kolgjini vann sedan med Kali Smart (e. Un Amour d’Haufor) från det egna stallet. Ett nyförvärv från Nederländerna som nu har två segrar och en andraplats på tre starter här i Sverige. Den här gången gick hon först i tredjespår genom slutsvängen och avgjorde på ett rejält vis till slut. Klockan visade 1.14,7 över full väg – nytt rekord för det treåriga stoet.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS