Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sevilla spurtade till seger i landskamp

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Åttaårige Sevilla med Joakim Lövgren i sulkyn tog hem landskampen mellan Danmark och Sverige på Charlottenlund. Ekipaget spurtade vasst efter ett lopp i rygg på ledaren.
– Han är i sitt livs form, konstaterade skötaren och tränarens dotter Matilda Lövgren.

Publicerad:

Stor favorit att ta hem N.J Kloster memorial, tillika landskamp mellan Danmark och Sverige, var Cyber Lane (e. Raja Mirchi) och Johan Untersteiner. Cyber Lane startade med bricka sju bakom bilen vilket är bakspår då det handlar om sprinterlopp på Charlottenlund där bara sex hästar har framspår.

Cyber Lane hamnade i tredje ytter efter lite strid om positioner. I ledningen satt pappa Peter Untersteiner med General Bianco (e. Ufo Kievitshof) och första 500 meterna gick efter snabba 8,5. Med knappt 800 meter från mål avancerades Cyber Lane och fick en jobbig avslutning i spåren.

Generaal Bianco såg pigg ut i sista kurvan efter att ha sprungit första varvet på 10,7.

I sista sväng såg segerstriden ut att kunna handla om pappa och son Untersteiner. Men i rygg på ledaren satt Joakim Lövgren bakom Sevilla (e. Ready Cash) och bara väntade på lucka.

Den kom mitt på upploppet och Sevilla sköt till ordentligt och kunde plocka ner General Bianco och hålla undan för Cyber Lane.

– Han är oerhört speedig så det blev perfekt. Han är visserligen åtta år men jag tycker att det finns fortsatt utveckling i honom. Nu ska vi försöka etablera honom i giulddivisionen under vintern, sade Joakim Lövgren.

Johan Untersteiner bakom favoriten Cyber Lane, som blev tvåa, var inte alltför nedslagen.

– Det är klart att jag hänger lite läpp för resultatet men inte med prestationen. Resan blev lite för tuff och vi var chanslösa att svara Sevilla till slut. Men hästen kändes bra, sade Johan Untersteiner.

Segertiden på Sevilla blev 1.10,4a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln