Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Siktet inställt på Harper Hanovers för Don Cash

Efter en och en halv månads frånvaro blev det seger för Don Cash på Vaggeryd i GS75-inledningen.
– Nu blir det en start till och sedan siktar vi på Harper Hanovers, sa Adrian Kolgjini.

Publicerad:

Sexårige Don Cash (e. Ready Cash) var stor favorit i inledningen av GS75 där bara sju hästar fanns med bakom bilen. Don Cash kunde inte vara med i startrusningen men fick ett fint lopp i andra utvändigt.

Med 600 meter från mål styrde Adrian Kolgjini fram till ledande Spartak Face. Det såg ut att vara upplagt för en riktig duell. Spartak Face (e. Viking Kronos) tappade dock stilen och galopperade i sista kurvan och då blev det en enkel färd mot mål för Don Cash på tiden 11,8/1640a.

– Att han inte skulle vara med bättre från start hade jag räknat med efter att han inte hade startat på en och en halv månad. Det fattades lite fart i starten. Men han kändes bra och i sista sväng var han väldigt gåvillig, sa en nöjd Adrian Kolgjini som tog sin första seger på Vaggeryd.

Loppet avgjordes över 1640 meter med autostart men siktet är inställt på det långa loppet över tre varv på Solvalla under elitloppshelgen.

– Ja, siktet är på Harper Hanovers. Det blir en start på Åby en och en halv vecka innan så det blir ett bra upplägg, sa Adrian Kolgjini.

Don Cash har nu tjänat 630 000 kronor och står i första startfållan i Harper Hanovers där det är 20 meters tillägg vid 700 000 kronor intjänat.

En riktig skräll denna söndagseftermiddag bjöd C.R.Nobless (e. Andover Andover) på i montéloppet som ingick i Equum Montéserie. Ridande Julia Andersson lotsade det åttaåriga stoet direkt till ledning från bricka sju bakom bilen. Första 500 meterna gick efter 13,6 och första varvet efter 14,1.

Sedan lämnade ekipaget övriga och gick ifrån till en överlägsen seger på tiden 13,2/1640a.

Trots att Hannele Ruusunen-tränade C.R.Nobless inte alls var betrodd av spelarna så var inte ridande Julia Andersson.

– Jag var förvånad att ingen trodde på henne med tanke på de två montélopp hon gjorde för ett halvår sedan och efter det har hon varit ute i tuffa sulkylopp. Hon är på topp 3-listan när det gäller de bästa hästar som jag har ridit, sa en glad Julia Andersson.

I övrig hade Joakim Lövgren och Tyler Mifsud en lyckad söndag på Vaggeryd. Mifsud styrde de båda Lövgrentränade hästarna Lady Beluga (GS75-4) och Infinitus (GS75-7) först över linjen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln