Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter tripplade på The Red Mile

Foto: VICKI WRIGHT
Nancy Takter firade fina framgångar i söndagssolen på The Red Mile i Lexington. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: VICKI WRIGHT

Nancy Takter spelade huvudrollen under The Red Miles fina söndagstävlingar och ordnade en trippel med löftesrika tvååringar. Och det blev mer blågula framgångar under tävlingsdagen.

Publicerad:

Fyra försök inom Kentucky Championship Series för tvååringar var dagens högst doterade lopp med respektive 20.000 dollar i förstapris och stall Takter tog hem hela tre av loppen.

Det började med Selfie Queen (e. Muscle Hill) som fick vara ensam på målfotot i stoavdelningen efter en imponerande insats. Dexter Dunn i sulkyn körde snabbt fram till ledningen efter 500 meter och i en kvick avslutning dundrade Selfie Queen undan i överlägsen stil på läckra 1.10,2a/1609 meter. Det innebar stoets andra raka seger från debuten.

American Beauty, efter Walner och undan Jimmy Takters Oaks-vinnare All The Time, tog samma väg till mål med Dunn och var ohotad i mål med två längder ner till tvåan på 1.11,1a/1609 meter. Även det här löftet är obesegrad efter två starter i livet.

Trippeln fullbordades av Keg Stand (e. Bar Hopping) i den ena avdelningen för tvååriga hingstar och valacker. Dunn sände till spets från spår fem och därifrån var det inget snack. Keg Stand höll undan mycket lätt och landade på 1.10,6a/1609 meter. Talangen har tidigare vunnit en division inom Pennsylvania Sire Stakes och ett försök av Pennsylvania All-Stars och detta var tredje segern i femte starten.

Anette Lorentzons Golden Wall Ås (e. Walner) höll sig framme i ett av försöken till Kentucky Commonwealth Series för tvååriga hingstar och valacker med 10.000 dollar i förstapris. Dexter Dunn laddade fram mot ledningen, släppte, och när luckan kom på upploppet avgjorde Golden Wall Ås till en busenkel seger på 1.11,3. Mamma Golden Door Lindy har tidigare lämnat Gisela Ås (e. Infinitif) som vann Drottning Silvias Pokal år 2013.

Marcus Melanders Illicit Funds (e. Kadabra-Pure Ivory) har också en del att brås med. Det treåriga stoet är en helsyster till 2019 års hambovinnare Forbidden Trade. Nu kom andra segern i tionde starten tillsammans med Mattias Melander via 1.11,5/1609 meter och belöningen var 2400 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln