Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-hästen tillbaka som vinnare

Daniel Wikbergs Weekend Fun var filtig startande på V75 under 2019, men 2020 har hästen inte levererat på fullt samma nivå. Under tisdagen var det däremot återigen dags för seger.

Publicerad:

Jaded-sonen Weekend Fun hade två fantastiska säsonger 2018 och 2019 där han startade tätt på V75 och tjänade över 1,3 miljoner kronor. I år har det däremot inte blivit lika många framträdanden på travets "stora scen". Daniel Wikbergs travare hade inför tisdagskvällens start vunnit två lopp på 13 starter - men nu var det återigen dags för vinst. 

Trots spår åtta hittade körande Magnus A Djuse till ledningen och efter att ha fått bestämma till 1.13,6 på varvet i loppet över korta häcken, kunde han gå undan till säker vinst innan det hela var klart.

1.12,1/1.640 meter skrevs segertiden till och det var hedershästens 19:e seger i 60:e starten. Vinsten var värd 40.000 kronor till kretsen kring hästen.

Magnus A Djuse hade en toppkväll i Östersund. Förutom vinsten med Weekend Fun blev det ytterligare tre segrar. Oscar Berglunds Lugo, en treåring efter Yarrah Boko som tränaren också äger själv, tog karriärens tredje vinst. Dessutom vann Djuse med Ingemar Söderbergs Order By Box (e. Order By Fax) och Åsa M Heidenbergs Carl Anners Moa (e. Moe Odin). Den senare avlade maiden i livets 15:e start.

I övrigt...
...tog hemmatränare Tomas B Nilsson en stalldubbel i lopp sju. Maharajah-avkommorna Prince S.W. och Base Line var vapnen och det var den förstnämnde som vann tillsammans med körande Sofia Frilén.

...kördes ett försök i Dubbelcupen och där visade sig Vestpol Gladiator (e. Bork Odin) bäst för dagen. Anders Wallins häst vann på 1.25,6/2.140 meter. Per Linderoth var det som styrde till vinst.

ANNONS

Ämnen i artikeln