Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zarenne Fas visade styrkan

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blev en rafflande slutstrid i loppet Red Mile på Åby. Till slut var Zarenne Fas starkast.

Publicerad:

När sexårige italienaren Zarenne Fas (e. Varenne) är i form är det inte många som kan stå emot honom. Under torsdagskvällen visade han klassen i Red Mile på Åby över 1609 meter med autostart. Vikens High Yield, med tränare Robert Bergh i sulkyn, drog direkt till ledningen från bricka två bakom bilen. Favoriten Zarenne Fas kunde inte vara med i spetsstriden, utan kom ner i andra utvändigt. Då drog Magnus Djuse direkt i högertömmen och körde fram utvändigt om ledaren.– Jag tyckte inte att jag hade något annat val när jag kör en häst som man inte kör på någon kort speed, säger Magnus Djuse.

Första halvvarvet gick efter 1.11,2 och första kilometern efter 1.11,6. In mot upploppet såg det ut att bli en trehästarsstrid då Nadal Broline spurtade starkt i spåren. Men trots det tuffa loppet tog Zarenne Fas sig först i mål före Nadal Broline och Vikens High Yield.
– Jag drog norska huvudlaget i utgången av sista sväng och sedan tussarna. Han svarade bra och ville vinna. Det är verkligen inte alla hästar som gillar att gå den hårda vägen. Men den här gör det, säger Djuse.

Segertiden blev 1.10,4a/1609 meter och segerchecken var på 125 000 kronor.

Trots över sex miljoner kronor och många fina segrar har Zarenne Fas fått stå i skuggan av stjärnorna i Jerry Riordans stall.
– Ja, det är ingen häst som snackats upp så mycket, men när han är i form kan han slå vem som helst. Se bara hur bra han var i Finlandia- Ajo och vilka hästar han slog, säger Djuse.

Nu siktar tränare Jerry Riordan på Sundsvall Open Trot den 28 augusti. Där väntar en miljon kronor till vinnaren.

I Julistayern, som också avgjordes denna torsdagkväll på Åby, vann fältets yngsta häst. Robert Bergh styrde fyraårige Samson (e. Googoo Gaagaa) till ledning från spår ett. Sedan fick tilläggshästarna jaga förgäves. Samson kom i mål på 1.16,2 /3140 och hade en längd till godo på tvåan Bonny Boy. Efter galopp i två lopp i rad är nu Samson tillbaka på vinnarspåret igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln