Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
Annons: Innehåll från Solvalla

”Då sveper de dig på några steg”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jörgen Forsberg, Markus Myron och Anders Malmrot leder Solvalla Podcast varje vecka. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Höga skratt, knasiga anekdoter och initierade samtal från djupet av Sveriges nationalarena för travsport. Solvalla podcast finns till av en enda anledning – att visa att travsporten är bland det roligaste och mest känslofyllda som finns. Ta till exempel det sista avsnittet i oktober. När Jan-Olov Persson öppnar sig helt och i 1,5 timme berättar allt om den mest folkkära häst vi haft – Järvsöfaks – bara dagar efter dennes död.

Publicerad:

Varje vecka, utom under sommaren och julen, sätter sig Solvallas tre musketörer Jörgen Forsberg, Markus Myron och Anders Malmrot ned i studion och låter lyssnarna både komma bakom kulisserna på Solvalla och in under skinnet på dem själva. Varje program innehåller oftast två aktuella gäster som inte sällan avslöjar saker ni inte visste tidigare, eller ger er tips på hästar som är i bättre form än vad många tror. 

Djupt allvar blandat med skrattattacker, ofta signerade elitloppsgeneralen Anders Malmrot, är podcastens signum och att det är något som är viktigt går inte att ta miste på när man hör programledaren, marknadschefen Markus Myron.
- Vi tycker att trav är det roligaste som finns och vi vill dela den känslan med så många som möjligt. Sen blundar vi aldrig för allvaret, när det har hänt något tråkigt, men skrattet ska alltid ligga nära till hands. Järvsöfaks-avsnittet har ju allt det där.

Ett ofta förekommande diskussionsämne är de olika deltagarnas musiksmak. Vd Jörgen Forsberg är väldigt tydlig i sin åsikt:
- Det är mycket sannolikt att Anders Malmrot har världens sämsta musiksmak. Du vet aldrig vilka låtar han har valt, ofta blir det en fullständig chock. Egentligen är det konstigt att han vågar skylta med det. Han borde faktiskt enbart ägna sig åt sina sportchefssysslor, det är han duktig på. 

Hur är det att arrangera Elitloppet med eller utan publik? Vilka är drömhästarna inför Eliloppet? Hur gör vi för att förbättra travsporten? Vad krävs för att bli en bra kusk? Vem vill Jörgens mamma bjuda på surströmming hemma i Sollefteå? Högt och lågt, varmt och kallt. Allt blandat med anekdoter, musik och ordvitsar av blandad kvalitet. 
- Åsa Elmroth, känd från tv, har varit en återkommande gäst. Hon är travets okrönta drottning av ordvitsar, säger Markus Myron. 
- Vi brinner för travet och kan vi få några fler att få den känslan så har vi vunnit. Vi bjuder på oss själva för att vi vill bjuda in fler till travets stundtals magiska värld, säger Anders Malmrot. 

Solvalla podcast hittar ni på solvalla.se och där poddar finns. Senast tisdag kväll finns den ute varje vecka.ANNONS

Innehåll från Solvalla

Detta innehåll är sponsrat av Solvalla och framtaget i samarbete med Mile Media.