Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
Annons: Innehåll från Årjängstravet

Här är sommarens travfest!

Sommarens somrigaste ögonblick. Det beskriver den unika upplevelsen med Årjängstravets STL- och V75-tävlingar 16 juli. Har du inte upplevt det förut – eller vill du uppleva det igen – missa då inte chansen att boka din biljett.

Publicerad:
TV:
Stortravet med STL och V75 på Årjängstravet

Det finns mycket som är unikt med Årjängstravet. Inte minst att naturen har skapat den perfekta publikplatsen. Runt omkring själva banan finns det bergsknallar, höjder och naturliga skådeplatser. Det är helt enkelt inte likt någon annan travbana. En solig sommardag är trivselfaktorn enorm och folkfesten påtaglig. Ingen annan bana öppnar heller så tidigt som just Årjäng gör under sin stora dag. 
– Entréerna öppnar 08.00 och det är många som kommer då. De vill ha samma plats som de haft i 15-20 år eller mer. De vill sitta på samma bergsknalle, säger Årjängs travbanechef Johanna Karlin. 

Och med tidig publik blir det också en tidig start på själva arrangemanget. Första loppet för stora hästar går först 14.45, men redan klockan 11.00 öppnar serveringarna och programmet drar i gång. Hela dagen finns det en barnpark med karusell, hoppborg, hinderbana och ponnykörning. 

Ett kändislopp med ponnyhästar följs av Årjängs Lilla Sprinterlopp (också för ponnyhästar), hästinfluencern Pontus Hugosson är på plats och som traditionen bjuder är det också en ceremoni för de stora namn som i år valts in i travsportens Hall of Fame. 
– Nordiska Travmuséet finns här på Årjäng och det kryllar av legender som kommer hit för att hylla de nyinvalda, säger Johanna Karlin. 

I år är det Robert Bergh, Timo Nurmos, Liv Haslie, Jomar Blekkan och Readly Express som valts in i Hall of Fame. 

Sporten går verkligen inte av för hackor. Storsatsningen Årjängs Stora Sprinterlopp som körts i sin nuvarande form sedan 1977 lockar alltid flera världsstjärnor. Årets upplaga blir knappast något undantag. 
– Hela dagen är magisk för de aktiva. Med tusentals människor som sluter upp och verkligen hyllar travsporten. De aktiva är rockstjärnor den här dagen och det märks på hur de njuter när de passerar publiken, säger Johanna Karlin. 

Vill du inte spela via din telefon kommer det finnas spelkassor öppna där du kan spela med såväl kort som kontanter. 
– Sen har dagen blivit en folkfest för alla i regionen. Det är inte bara de mest travintresserade på plats utan många passar på att festa med sina kompisar här på travet. 

Det händer mycket i Årjäng under det som kallas Hästkraft. Torsdag 14 juli invigs kalaset, på hotellet är det party varje kväll och fredagen är högintensiv med såväl rallytävlingar i Årjäng som trav på kvällen. Allt detta inför travets elitserietävlingar på lördagen. 

Missa inte chansen att boka din biljett redan nu. Till och med sista juni finns det ett erbjudande att köpa biljetter för 199 kronor. Betalar du på plats när du kommer till Årjäng kostar biljetten 250 kronor. 
– Vi siktar alltid på ett femsiffrigt publikantal under lördagen. Vädret brukar vara på vår sida och vi är verkligen otroligt laddade för att bjuda på den här unika travupplevelsen, säger Johanna Karlin. 

Biljetter köper du här!ANNONS

Innehåll från Årjängstravet

Detta innehåll är sponsrat av Årjängstravet och framtaget i samarbete med Mile Media.