Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
Annons: Innehåll från Vi är sporten

Per K Erikssons bästa tips för att få din häst till start

Till Start är ett projekt riktat till bredden i den svenska travsporten. Syftet är att hjälpa främst B-tränare och ponnytränare att komma till just start med sina hästar och förbättra resultaten.

Publicerad:
TV:
Vi är sporten - Travtränare

Till Start är ett populärt initiativ med syfta ett hjälpa B-tränare och ponnytränare att komma till start och förbättra resultaten. I snitt är det 30 deltagare per region. I år är det totalt 500 deltagare, fördelat på 16 platser där deltagarna ses två gånger per år och dessutom bjuds in till digitala träffar en gång per månad.

Som hjälp får deltagarna utbildning och erfarenheter från bland andra Per K Eriksson. Pelle är erfaren proffstränare med många framgångsrika hästar i stallet genom karriären. Han blev dessutom nyligen invald i Hall Of Fame i USA, detta efter att bland annat ha vunnit Hambletonian inte mindre än tre gånger under sina yrkesverksamma år i USA.

Pelles tre tips för att få hästen till start:
– Träna inte för hårt. Många är nästan lite rädda för att träna för lite – känn och läs av din häst. Anpassa träningen efter dagsform.
– Ha rätt utrustning. Se till hästen mår bra, i mun och kropp, och anpassa utrustningen efter vad din häst mår bra av.
– Tänk långsiktigt. Anpassa inte din hästs träning efter att komma till start en gång – anpassa träningen så att din häst kan starta många gånger, under lång tid!

Läs mer om "Till Start" och Svensk Travsports sajt www.viärsporten.seANNONS

Innehåll från Vi är sporten

Detta innehåll är sponsrat av Vi är sporten och framtaget i samarbete med Mile Media.