Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adielsson: "Han är hästen att slå enligt mig"

Foto: LArs JaKOBSSON/TR BILD
Erik Adielsson bakom Global Welcome. Foto: LArs JaKOBSSON/TR BILD

Erik Adielsson var en av huvudrollsinnehavarna i gårdagens BC-semifinaler.
Dagen efter pratar han om hästen att slå i finalen och galoppen bakom Very Kronos.
– Är Very Kronos alltid som han var i loppet i går, då kommer vi att klara oss bra framöver, säger kusken.

Publicerad:

Erik Adielsson satt i vanlig ordning bakom flera starka kort från Svante Båths stall när Breeders Crown-semifinalerna avgjordes på Solvalla under gårdagen. Två av favoriterna levererade i sina försök för de treåriga hinstarna och valackerna. Först var det Global Welcome (e. S.J.'s Caviar), som efter ett lopp i tredje utvändigt kom med en kraftfull attack under slutrundan och kunde kliva undan med ett riktigt fint intryck över upploppet.
– Han har haft lite sjukdomsproblem och han var nedsatt när E3-finalen gick och han var inte riktigt på topp i kriterieuttagningarna. Nu känns han riktigt fin och det var som jag sa i vinnarcirkeln: Det är ingen häst som bara övertygade som tvååring och sedan inget mer, säger Erik Adielsson.

Tror på toppchans

Stallkamraten Global Withdrawl (e. S.J.'s Caviar) vann sitt försök från ledningen utan problem.
– Han är kvick och trevlig och jag tycker att han har imponerat mest varje gång. Han vann Treåringseliten på ett väldigt bra sätt och om han inte har tagit ännu ett kliv framåt så har han åtminstone behållit det kunnandet.
Kuskens val i finalen lär dock bli den förstnämnde.
– Till 99,9 procent lär det blir så.
Hur aktuell är Global Welcome för att vinna finalen?
– Det är toppchans. Han är hästen att slå enligt mig.

Galopp med Very Kronos

Efter två försökssegrar var det många som trodde på en tredje när Very Kronos (e. Ready Cash) startade som favorit i den sista semifinalen för fyraåriga hingstar och valacker. Erik Adielsson körde honom till ledningen och så långt var allt bra. När Fredrik B Larsson och Milliondollarrhyme kom med en snabb attack mot ledaren när ekipagen gick ut på slutrundan kunde Adielsson och Very Kronos inte svara. Sedan kom galoppen.
– Han uppförde sig väldigt fint hela vägen fram till det och jag tycker att han var väldigt avslappnad och lugn. Det gjorde också att vi hamnade i en situation som vi inte brukar hamna i. Jag såg i ganska god tid att Fredde kom. Normalt sett så släpper man bara av honom lite så går han, men det gjorde han inte den här gången.
– Han svarade inte den hästen och han var inte på alerten vilket förvånade mig. Galoppen kom när han fick Fredde framför sig och jag har egentligen ingen förklaring till varför mer än att han slappnade av och rullade över.

"En ljusglimt"

Very Kronos uppförande innan galoppen var ändå ett plus, menar kusken.
– Det var ju en ljusglimt. Om han alltid är som han var nu, då kommer vi att klara oss bra framöver.
Adielsson kvalade också in Stig H Johanssons Fixi Mearas till final för de treåriga stona efter en tredjeplats i semifinalen som vanns av Conrads Rödluva.
– Hon gjorde ett bra försök och det är roligt att hon har tagit sig till final. Där slår hon ur underläge.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS