Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aldrig nära för Propulsion

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Propulsion med skötaren Ellinor Wennebring efter Prix d'Amérique 2020. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blev inget svenskjubel på Vincennes. Det stora hoppet fick ett omöjligt lopp.

Publicerad:

I en rivig och underhållande upplaga av Prix d’Amérique drog Örjan Kihlström och Propulsion nitlotten i startrusningen och blev hängandes i spåren. Länge.
– Hästen kändes bra, men vi fick en för dålig start helt enkelt, sade Örjan Kihlström till Kanal 75. 

Först efter 1200 meter kom Örjan Kihlström ner i banan och sedan var det aldrig riktigt nära. Efter att ha tryckt sig till ledningen fick Kihlström släppa över ledningen till David Thomain och Looking Superb. När denne tröttna fastnade Propulsion i rygg och det kostade, precis som inledningen av loppet. Propulsion gjorde vad han kunde över upploppet utan att ha något med de framskjutna placeringarna att göra. Han kom i mål som elva på 1.12,0/2700 meter, fem tiondelar bakom vinnaren Face Time Bourbon.
– Hästen kändes helt normal och det är omöjligt att säga hur långt det hade räckt med en bra resa. Det är trist att han inte fick ett vettigt lopp. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS