Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Aldrig tidigare varit med om något liknande”

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Jenny Andersson hade två hästar till start i Halmstad i går, men en av dem fick inte starta eftersom kusken Wim Paal ej dök upp. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Jägersrotränaren Jenny Andersson har stor erfarenhet av att starta travhästar över hela Europa, men det som hände henne under söndagen i Halmstad stack ut rejält.
– Trots att jag varit runt på de flesta travbanor runt om i Europa så har jag aldrig tidigare varit med om något liknande.

Publicerad:

Vad var det då som hände under Halmstads Grand Slam 75-omgång? Jo, Jenny Andersson hade Red River Broline till start i GS75-7, alltså gårdagens sista lopp. Men kusken Wim Paal dök aldrig upp. Det hela uppdagades så pass sent, så de ansvariga vid banan inte hann hitta en ersättare. Utan Red River Broline blev struken och Wim Paal bötfälld.
– Jag har aldrig tidigare haft Paal som kusk och började tidigt under tävlingsdagen fråga folk om hur man skulle få kontakt med honom. Samtidigt hade jag ytterligare en häst till start under tävlingsdagen, Completely Perfect i sjätte loppet (slutade femma), så det var fullt upp med värmningar och så. Samtidigt så brukar det aldrig vara några problem, kuskarna dyker ju alltid upp. Om inte i stallet i alla fall i anslutning till defileringsvolten. Men nu satt jag där och väntade med hästen och ingen kusk kom. Det är första gången något sådant händer, berättar Jenny Andersson.

Senast en timme före det första loppet som kuskarna ska köra måste de blåsa för att få starta.
– Så man kan tycka att det här borde ha upptäckts tidigare. Det känns tungt när man lägger ner så mycket tid och förbereder hästen på bästa sätt när det sedan inte ens blir någon start. Någonstans har det brustit, utan att jag just nu vet vilken som bär ansvaret. Jag får helt enkelt invänta svar från Halmstad och Svensk Travsport, men någon form av kompensation borde jag få. Jag kan inte se att jag själv gjort något fel, fortsätter Jenny Andersson.

Den sistnämnde var i kontakt med Wim Paal under söndagskvällen via telefon och då bedyrade Paal att han tackat nej till alla uppsittningar under den här tävlingsdagen. Ändå står det i ST:s anmälningslista till loppet att Paal ska köra. Hur kunde det bli så? Språkförbistring eller något annat?
– Paal var i alla fall hemsk ledsen för vad som hänt. Men just nu finns det ingen speciell person som jag kan anklaga för det inträffade. Halmstadtravet skulle återkomma till mig senare under dagen, avslutar Jenny Andersson.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS