Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Athos Race med ett staket

Foto: Martin Langels/ALN
Femårige valacken Athos Race tog på torsdagen sin femte seger i karriären på sex starter. Foto: Martin Langels/ALN

Åke Lindblom hade inte slarvat med vinterträningen för Athos Race. I sedvanlig stil vann hästen från ledningen och han har nu fem raka segrar och är alltjämt obesegrad för Lindblom. Hästen travade 1.13,5 sista varvet och vann med lätthet och det fanns gott om krafter kvar i honom, stayerdistans för första gången såg bara ut som en fördel för denne starke travare.

Publicerad:

Femåringen gjorde årsdebut och även om han mötte beskedliga hästar som lovade hans prestation mycket. Det ska bli skoj att se honom i tuff omgivning, men hästens styrka och inställning gör att han duger väl även på rikstoton. 

Efter en tuff spetskörning sände Jorma Kontio reptilsnabbt fram med Feria De Mayo och övertog ledningen efter ett drygt halvvarv. Den vakna styrningen blev loppavgörande, fuxan travade 1.14,9 sista varvet när hon vann säkert. 

Jorma hittade andra par utvändigt med Ruter Ess trots bakspår bakom bilen i ett sprinterlopp, vasst att lösa den uppgiften. 600 meter före mål anföll finländaren med hästen som höll undan överraskande lätt före smygkörde Al´s Orlando Boy. 

Norskt huvudlag för första gången gav effekt på Quantanamera som från vinnarhålet växlade ner ledande Bruiser Pace, som gjorde ett tappert lopp mot etablerade hästar.  

On Track Banditen gjorde första starten för Magnus Jakobsson som visade upp honom i bästa författning. Hästen vann med mycket sparat från ledningen och detta lovar gott inför den viktiga treårssäsongen.  
– Det är inte varje dag man får in en sådan här häst till stallet. Det är Kim som gjort jobbet med honom och han vann med mycket krafter kvar. Han kan springa fort bakom bilen vilket han visade, det är en viktig egenskap, sade Magnus Jakobsson. 

Magnus prickade perfekt från ett snävt femtespår med Manzano och kom smärtfritt till ledningen med femåringen. Hästen travade 1.16 sista 800 meterna och vann lika lätt som senast i Örebro. Hästen är obesegrad och han har fin styrka i kroppen. 

Jennifer Tillman prickade från springspår med Pharaon d´Inverne och spetsade med honom. Det var vinstgivande, hästen gick undan säkert utan att imponera i årets andra start. 

Trots galopp under vägen och ett störningsmoment i sista sväng kunde Kick Off T.J. hinna i kapp ledande Shutter Island och nosa ut henne. 

Juhani Partanen gör ett mycket bra jobb med Örebro Hockeys Rikshästar, Donatella Center har tjänat fina pengar hos hemmatränaren. Denna gång visade han upp Combonumberfive i bästa skick. Barfota runt om förbättrade hästen som trots att det gick undan värre i loppet kunde spetsvinna till många glada ägares hejarop. 

Jens Laursen fick snurr på Miss Fina som spurtade till sig karriärens första seger i en mycket blek omgivning. 

Tvåbent profil: Att spetsa omgående trots spår fem i voltstart är en konst i sig. Magnus Jakobsson lyckades med det bakom Manzano och det var vackert att skåda. 

Fyrbent profil: Athos Race levererade i sin årsdebut och vann med många längder. Hästen har fem raka segrar och Åke Lindblom har matchat hästen snyggt och gett honom självförtroende. 

Lira nästa gång: Capitol Hill kördes snällt igen och gick i mål med sparat som tvåa. Det är lätt att gilla denne toppstammade treåring och honom har man verkligen byggt upp och varit rädd om i början på hans karriär. 

Citatet: ”Han är en komplett häst som har styrka och är travsäker, han ska bara bli lite rappare” (Åke Lindblom beskrev Athos Race)

MÅRTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.