Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åttonde årssegern för V75-häst

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Copaca Banana, Maria Roseberg och Kim Eriksson efter V75-segern på Kalmartravet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Under Halmstadtravets måndagstävlingar kom Maria Rosenbergs V75-härdade Copaca Banana till start.
För körande Kim Eriksson kom åttonde årssegern.

Publicerad:

Copaca Banana (e. Andover Andover) har verkligen utvecklats under 2019. Inför året hade han fem segrar på 23 starter, ett klart starkt facit, men än bättre har det blivit. Inför måndagens start hade han tagit sju segrar på 13 starter, däribland V75-seger på Kalmartravet i juni månad. Måndagens start var den andra efter tre månaders tävlingsfrånvaro – och han tackade för det formhöjande loppet i kroppen genom att segla undan till säker seger till slut, efter fin resa serverad Kim Eriksson. Tvåa slutade Poem In Motion.
– Jag är otroligt stolt, vilken häst han är. Kim och hästen känner varandra så väl och jag måste säga att det är fantastiskt roligt att Kim vill köra honom. Det här är fantastiskt alltihop, berättade tränare Maria Rosenberg.

Segertiden skrevs till 1.13,7a/1.640 meter och 35.000 kronor var triumfen värd.

Dramatik bakom seger

En hel del dramatik var det inför V64-5 – och med tanke på det stod Rocky Bear som rättmätig vinnare. Håkan E Johansson och hans femåring värmde på slingan, när det kom en galopperade häst i högsta fart. Hästen sprang in i Rocky Bear och Håkan E Johansson, men mirakulöst kom man undan med blotta förskräckelsen. Sedan kom man att vinna loppet för endast B-tränade hästar, knappt före Peter Arnqvists Bankrobber. 1.16,0/2.140 meter vann Gift Kronos-sonen på.
– Jag satt och småsov där på slingan och så plötsligt small det till i högersidan på sulkyn. Som tur var så klarade vi oss. Antagligen var det meningen att vi skulle vinna i dag, jag får köpa en lott, sade Håkan E Johansson.

Dubbel till Eklundh

Formkusk André Eklundh blev dubbelsegrare. Dels satte han dit egentränade Gal Gadot Racing i ett treåringslopp för ston. I och med vinsten tog Up And Quick-dottern tredje segern i karriären. Dessutom vann han med Christoffer Erikssons Barista Oak (e. Broadway Hall) som från spets tog sjätte segern i 18:e starten.

Största skrällen i omgången, den stod Henriette Larsen för tillsammans med Riccardo Bianchis Patos Rose (e. Pato). Första triumfen i livets 19:e start var ett faktum trots att hästen låg på ganska kraftigt i ledningen under vägen. Långsamma sista 500 meter blev det i loppet, men Patos Rose ska inte skämmas för sin seger, då konkurrenterna aldrig kom i farlig närhet.
– Jag är jättenöjd. Jag vet att hon kan ta i för mycket när hon får tryck under vägen, men faktum är att jag trodde hon hade bra chans i dag. Sedan är jag en sådan person som alltid tror på mina hästar, men i dag gjorde hon ett bra lopp, berättade tränare Bianchi efteråt.

Till sist...ingen V64-omgång utan seger till Peter eller Johan Untersteiner. Den här gången var det Peter Untersteiner som kunde fira efter vinsten med Very Many Legs (e. Yankee Glide), syster till E3-finalisten Boxer Shrimp och V75-vinnaren Octopus.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS