Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Baron Gift snabbast – och Missle Hill var överlägsen

Foto: MONTAGE
Foto: MONTAGE

Åke Sundbergs lopp – ett lopp över kort distans för äldre eliten delades då många visade intresse att delta.
I det ena loppet vann Missle Hill på helt överlägset sätt, i det andra var Baron Gift bäst – och vann på snabbare tid.

Publicerad:

Rättviktravet bjöd på riktigt ruskväder i och med tävlingarna på första maj. Desto finare hästar kom till start. Missle Hill såg på förhand ut att ha en straffspark i sitt snabblopp, och det kom heller aldrig att bli någon dramatik.

Missle Hill som imponerade stort i sin årsdebut i Hertigen av Värmland, Pris Carl Philips Jubileumspokal på Färjestadtravet, hade inga som helst bekymmer att slå sina konkurrenter. Faktum var att han vann på överlägset sätt tillsammans med Örjan Kihlström, sju tiondelar före måltvåan Sir Q.C.

Segertiden för Daniel Redéns Muscle Hill-son blev 1.12,5a/1.640 meter och en elitloppsplats lär vara nära. 40.000 kronor var fredagens vinst värd och det var den åttonde triumfen i Missle Hills 35:e start.

Baron Gift snabbare

Det andra av de två delade loppen såg på förhand ut att vara tuffare, vilket också märktes av i loppet. Med Canari Match i ledningen och Milligan's School utvändigt var tempot tufft hela vägen på Rättviktravets regntunga bana. I andra utvändigt satt Baron Gift, som tackade för draghjälpen genom att skölja över sina konkurrenter tillsammans med nye bekantskapen Jorma Kontio i sulkyn. Tränare Rickard Svanstedt, avstängd för dagen, kunde glatt se sin häst ta hem loppet på 1.11,8a/1.640 meter.

Det var Baron Gifts första seger för året och uppfödarna och ägarna Stall Nöjd AB har all anledning att vara just nöjda.

Milligan's School tröttnade till slut och slutade i det slagna fältet. Dreammoko satt i rygg på Baron Gift under loppets gång, men hade svårt att följa med i speedrycket 500 kvar, men återkom på okej sätt som tvåa. Ledande Canari Match gick fullt godkänt som trea, samtidigt som femårige trippelmiljonären Lawmaker spurtade fint i skymundan för Hans G Eriksson till fjärdeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.