Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergsåkers nya sportchef

Foto: ANNA GERDMARKER/TR BILD
Thomas Almqvist efter Beau Mecs Derbyseger 2011. Foto: ANNA GERDMARKER/TR BILD

Norrlands Travsällskaps ordförande lämnar inom kort sin post för att istället bli ny sportchef på Bergsåker och Dannero.

Publicerad:

Det har under en tid varit känt att nuvarande sportchefen på Bergsåker och Dannero, Bert-Ola Månsson, sagt upp sig för att istället ta över sportchefsrollen på Solänget i Örnsköldsvik. Nu är Bergsåker klar med en ersättare – och det blir ett känt och mycket rutinerat ansikte. Nuvarande ordföranden i Norrlands Travsällskap, Thomas Almqvist, ersätter Månsson och gör det så snabbt som den sistnämnde slutar.
– Det blir senast den 15 april, kanske redan vid månadsskiftet mars-april, berättar Thomas Almqvist, som suttit med i Norrlands Travsällskaps styrelse i 14 år, varav de åtta senaste som ordförande.

Almqvist var en av tio sökande till detta sportchefsjobb.
– Jag valde att söka eftersom timingen kändes rätt och att trav är min enda och stora hobby. Det kändes som ett spännande och utmanande arbete och det kan ju också bli det sista jag gör i mitt arbetsliv eftersom jag hunnit bli 61 år. Just nu har jag konsultuppdrag inom juridik mot fondbolag, men det kommer jag förstås att trappa ner successivt.

Vilka är de viktigaste arbetsuppgifterna på det nya jobbet?
– Jag ska ju hålla på med sportfrågor. Det är allt från propositionsskrivning till rekryteringar av tränare samt att försöka återupprätta den position som Bergsåker tidigare hade med stortränare som Åke Svanstedt, Robert Bergh och Svante Båth. Jag brinner verkligen för rekryteringsbiten när det gäller tränare.

Vilka skillnader blir det att gå från ordförande till sportchef vid samma bana?
– Stor skillnad. Det blir helt annorlunda att få vara med i det dagliga arbetet och kunna påverka saker varje dag, även om det är styrelsen som tar de slutgiltiga besluten.

Thomas Almqvist är också känd som en väldigt skicklig spelare och hästägare. Just nu delägare han både Derbyvinnaren Beau Mec (2011) och färske V75-segraren Smedsbo Faksen.
– Jag måste sälja mina andelar i dessa hästar och sedan får jag förstås inte heller spela på Bergsåker och Dannero. Det blir en lite annorlunda situation, men jag har funderat ordentligt över det här och kommit fram till att det är rätt att ta sportchefsjobbet. Det ska bli kul.

Thomas beslut innebär även att Norrlands Travsällskap tappar både sin ordförande och vice ordförande vid det kommande årsmötet. Vice ordföranden Gabriella Kjellberg har nämligen också aviserat att hon tänker hoppa av.
– Jo, så blir det. Det är valberedningens uppgift att försöka lösa det på bästa sätt. Så jag hänvisar dit när det gäller styrelsens kommande sammansättning, avslutar Thomas Almqvist.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS